ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada alınan kararın detayları paylaşıldı.

Açıklamada, "Bakan Blinken, Başkan Zelenski'ye ABD'nin Ukrayna, Orta ve Doğu Avrupa ile Balkan bölgesindeki diğer 15 müttefik ve ortak ülke için 713 milyon dolardan fazla Dış Askeri Finansman (FMF) sağlamayı planladığını aktardı. Buna, 2022 tarihli Ukrayna Ek Tahsisat Yasası tarafından sağlanan 650 milyon dolarlık finansman da dahil. Bu yükümlülükte 322 milyon dolardan fazlası Ukrayna için ve Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu yetenekler için destek sağlayacaktır. Bu yardım aynı zamanda Ukrayna silahlı kuvvetlerinin daha gelişmiş silahlara ve hava savunma sistemlerine geçişine yardımcı olacaktır" denildi.

4.3 MİLYAR DOLARI AŞAN YARDIM YAPILDI

Bakanlık, Biden yönetiminin göreve başlamasından bu yana Ukrayna'ya 4.3 milyar dolarlık yardım yapıldığını belirterek, "Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalinin başlamasından bu yana ABD, yaklaşık 3,7 milyar dolar güvenlik yardımı taahhüt etti ve Biden yönetiminin göreve başlamasından bu yana 4,3 milyar dolardan fazla finansman sağladı" ifadelerine yer verildi.

UKRAYNALI ORDUSU İÇİN ASKERİ EĞİTİM GENİŞLETİLECEK

ABD Dışişleri Bakanlığı, "Bakan Austin, ABD Savunma Bakanlığı'nın bölgedeki Ukrayna ordusuna sağlanan belirli silah sistemleri hakkında askeri eğitimi genişleteceğini bildirdi. ABD'nin, duyurudan sonraki günlerde ulaşacak olan bu silahların teslimatını hızlandırma çabalarının altını çizdi. Amerika Birleşik Devletleri, diğer ülkelerden ek ağır silah, mühimmat ve yedek parça sevkiyatını koordine etmeye devam edecek" denildi.
[old_news_related_template title="Rusya'dan ABD'ye uyarı: Ukrayna'ya silah göndermeyin" desc="ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardım açıklaması, Moskova yönetimi içerisinde kızgınlık yarattı. Moskova'nın Washington büyükelçisi Rus devlet televizyonuna verdiği demeçte, Rusya'nın ABD'yi Ukrayna'ya daha fazla silah göndermemesi konusunda uyardığını ve diplomatik nota gönderdiğini söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/russia_16_9_1650880719.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusyadan-abdye-uyari-ukraynaya-silah-gondermeyin-7096190/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... ABD'li üst düzey isimler Kiev'de: Putin'e çok sert sözler" desc="Son dönemde AB üyesi ülkeler Ukrayna'da resmi temaslarda bulunarak birlik mesajı verirken, bugün Ukrayna lideri Zelenskiy'nin ABD'den konukları oldu. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin temaslarda bulundu. Blinken, Rusya'ya karşı çok sert ifadeler kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/abd-reuters_16_9_1650868491.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-abdli-ust-duzey-isimler-kievde-putine-cok-sert-sozler-7095520/"]