Aralarında üst düzey isimlerin de yer aldığı batı dünyasının "Katargate" olarak tanımladığı rüşvet skandalında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar'dan para alarak lobicilik faaliyetlerinde bulunulduğu iddia edilen ve aralarında Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılarından Yunan vekil Eva Kaili'nin de yer aldığı isimler hakkında başlatılan soruşturma ve baskınlardan sonra gözler Brüksel'de.

Eski bir televizyon spikeri olan ve daha sonra siyasete atılarak Avrupa Parlamentosu'nda başkan yardımcılığına kadar giden bir yoldan geçen Kaili'nin Katar'dan para ve hediyeler aldığı iddia edilmişti. Gözaltında tutulan ve yarın hakkındaki iddialarla ilgili hakim karşısına çıkacak Kaili'nin soruşturması devam ederken İngiliz haber ajansı Reuters dikkat çekici bir "son dakika" haberini okurları ve aboneleriyle paylaştı.

Reuters'a konuşan ve devam eden soruşturma ile ilgili bilgisi olan bir kaynak, rüşvet soruşturması kapsamında 1.5 milyon euroya el konulduğunu duyurdu.

[old_news_related_template title="Avrupa'yı sarsan 'Katar rüşvet skandalında' yeni gelişme: Eva Kaili bir de şirket kurmuş" desc="Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcısı Yunan vekil Eva Kaili'nin de aralarında olduğu çok sayıda ismin Katar'dan rüşvet aldığının ortaya çıkmasından sonra yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Kaili'nin eşiyle şirket açtığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/13/kaili-tanea.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/avrupayi-sarsan-katar-rusvet-skandalinda-yeni-gelisme-eva-kaili-bir-de-sirket-kurmus-7524889/"]

[old_news_related_template title="AB'yi sarsan rüşvet skandalı: Yunan vekil Eva Kaili ilk kez konuştu" desc="Avrupa Birliği'ni sarsan rüşvet skandalında dikkat çekici bir açıklama geldi. Katar'dan rüşvet alarak lobi faaliyetlerinde bulunduğu iddia edilen Eva Kaili ilk kez konuştu. Kaili, masum olduğunu söyledi. Kaili, bugün yapılan oylamada Avrupa Parlamentosu Başkan Yardımcılığı görevinden alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/13/kaili-reuters-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abyi-sarsan-rusvet-skandali-yunan-vekil-eva-kaili-ilk-kez-konustu-7525232/"]