Afganistan’da 15 Ağustos’ta iktidarı ele geçirdikten sonra kadın haklarına adeta savaş açan ve birçok tartışmalı uygulamaya imza atan Taliban, son olarak kadınların hamama gitmesini de yasakladı.

İngiliz Guardian gazetesinin haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Balkh ve Herat vilayetlerinde kadınlara hamam yasağı geldi. Bu yasağın, ülke geneline yayılmasından endişe edildiği bildirildi.

Hamamların çok popüler olduğu ülkede birçok kişi, giderek ağırlaşan kriz koşullarında sadece hamamlarda sıcak suyla yıkanabiliyor.

Taliban’ın iktidara gelmesinin ardından Kadın İşleri Bakanlığı lağvedilmiş, kadınların tek başına uzun seyahate çıkması yasaklanmış ve bazı okullarda kız çocuklarının eğitim alması engellenmişti.

Ekonominin çökme noktasına gelmesi ve uluslararası yardımların kesilmesi, Afganistan’ı ciddi bir krizle ve açlık riskiyle karşı karşıya bıraktı.

Taliban’ın geçen haftalarda vitrin mankenlerinin kafalarının İslam’a aykırı olduğu gerekçesiyle kesilmesini emretmesi, tepkilere yol açmıştı.

[old_news_related_template title="Taliban, litrelerce alkolü kanala boşattı" desc="Afganistan'da iktidarı ele geçiren Taliban, alkol üretimine ve tüketimine de savaş açtı. İstihbarat Müdürlüğü, Kabil yakınlarında bir depoda ele geçirilen litrelerce likörün kanala boşaltıldığını gösteren bir video yayınladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/03/iecrop/afganistan_16_9_1641202320.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/taliban-litrelerce-alkolu-kanala-bosatti-6864930/"]

[old_news_related_template title="Taliban emretti: Vitrin mankenlerinin başları kesilecek" desc="Afganistan'da iktidarı ele geçirdiği süreçte modern bir izlenim vermeye çalışan ve kadın haklarına saygı duyulacağını savunan Taliban, katı Şeriat uygulamalarını sürdürüyor. Örgüt, son olarak mağazalardaki virtin mankenlerine de savaş açtı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/31/iecrop/taliban-twitter_16_9_1640942315.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/taliban-emretti-vitrin-mankenlerinin-baslari-kesilecek-6860241/"]