Haiti, geçtiğimiz 1 Ocak'ta Başbakan Ariel Henry’e gerçekleştirilen suikast girişiyle sarsıldı. Başbakan Henry'nin yara almadığı, ancak 1 kişinin öldüğü suikast girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülere göre Henry’nin ulusal bağımsızlığın 218. yıl dönümünün kutlandığı Bağımsızlık Günü kapsamında geldiği Gonaives şehrindeki kiliseden çıktığı sırada ateş açılıyor.

Korumalarının ise Henry'nin etrafını kapattığı ve araçlara doğru koştuğu kameraya yansıyor. Henry bölgeden uzaklaştırılırken, silahlar ateşlenmeye devam ediyor. Çıkan çatışmanın bir süre daha devam ettiği görülüyor.

DEVLET BAŞKANI MOİSE SUİKASTE KURBAN GİTMİŞTİ

Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise, geçtiğimiz 7 Temmuz’da başkent Port Au Prince’de bulunan özel rezidansında silahlı kişilerce düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırıda Moise’nin eşi Martine Moise ise yaralanmıştı.

[old_news_related_template title="Haiti Başbakanı Henry’e suikast girişimi" desc="Haiti Başbakanı Ariel Henry’e, Bağımsızlık Günü kutlamaları için geldiği şehirde suikast girişiminde bulunuldu. Çıkan çatışmada Başbakan Henry’nin yara almadığı ve 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/02/iecrop/ariel-reuters5_16_9_1641160268.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/haiti-basbakani-henrye-suikast-girisimi-6864102/"]

[old_news_related_template title="Maskeli adamdan Kraliçe Elizabeth'e arbalet ile suikast videosu" desc="Noel'i kutlayan İngiltere, maskeli bir 'suikastçının' Kraliçe Elizabeth'e yönelik bir video çekerek, 'Onu öldüreceğim' demesi ülkeyi ayağa kaldırdı. Noel günü Windsor Kalesi'ne girmeye çalışırken yakalanan adam ile ilgili inceleme devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/27/iecrop/saldirgan-thesun-1_16_9_1640579969.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/maskeli-adamdan-kralice-elizabethe-arbalet-ile-suikast-videosu-6851020/"]