Bayern Münih II, Heimstetten’de Türkgücü deplasmanına çıktı. Bayern Münih taraftarlarının bulunduğu bölümde maç başladıktan sonra, 'FC Bayern taraftarları Clup Kürdistan' yazılı bir bez afiş asıldı. PKK renklerine göre hazırlanmış bez afişi gören Türkgücü yöneticileri ve Türk taraftarlar itiraz etti.



"SPORLA SİYASİ MESAJ OLMAZ"

Almanlar da, 'Sporda, siyasi bir mesaj verilemeyeceğini' belirtirken yaşanan gerginlik sonrası maç durdu. Türkgücü yöneticileri bez afişi kaldırmak istedi. Kendilerinin Bayern taraftarı olduğunu ileri sürenlerse bu duruma karşı çıktı.

İzin alınmadan sahaya sokulan pankart kaldırılmayınca polis çağrıldı. Polis, aralarında PKK yandaşlarının da olduğu sanılan taraftarlara göz yaşartıcı sprey ile müdahale etti.

Polise direnen bir kaç kişi de coplanarak uzaklaştırıldı. Polis bez afişi kaldırdı ve soruşturma başlattı.

Türkgücü maçında açılan Kürdistan afişi, ortalığı karıştırdı. Bayern Münih II ile Türkgücü maçı yarım kaldı. Bild gazetesi, olayı bu fotoğrafla duyurdu.


TARAFTAR DIŞARI ÇIKARILDI

İki takım oyuncuları olaylar sırasında soyunma odasına gitti ve maç da ertelendi.

Stat hoparlörlerinden, siyası mesajlar içeren pankart, afiş veya çeşitli yazıların yasak olduğu belirtildi.

4 kişinin yaralandığı, 20 kişinin biber gazı nedeniyle tedavi gördüğü olaylardan sonra taraftar grupları ayrı ayrı olarak stadyumdan çıkartıldı.