Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, yaptığı yazılı açıklamada, Al Nahyan ve Biden'ın bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti.

Abu Dabi'de 1 Kasım'da iki ülke arasında temiz enerji işbirliği anlaşması imzalandığını anımsatan Jean-Pierre, "Başkan Biden, Devlet Başkanı Al Nahyan'a iklim konularındaki liderliği için teşekkür etti ve 2023'te BAE'nin BM 28. İklim Konferansı'na ev sahipliğine desteğini bildirdi." ifadesini kullandı.

Jean-Pierre, iki ülkenin karbon ve metan emisyonu yönetimi dahil temiz enerji girişimleri, sivil nükleer enerji gibi konularda işbirliği yapacağını bildirdi. (AA)

[old_news_related_template title="ABD basınından çarpıcı iddia: Biden, Zelenskiy'e bağırmış" desc="ABD Başkanı Biden’ın bir telefon görüşmesinde, sürekli silah talebinde bulunan Ukrayna lideri Zelenskiy’i azarladığı iddia edildi. Kaynaklara göre Biden, Ukrayna liderine sesini yükseltip “Biraz daha minnettar olabilirsin” diye çıkıştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/01/iecrop/biden-zelenskiy-reuters_16_9_1667282035.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/abd-basinindan-carpici-iddia-biden-zelenskiye-bagirmis-7453142/"]