Herzog, İsrail'deki seçimlere 1 haftadan az bir süre kala bugün Beyaz Saray'da Biden ile bir araya geldi.

Görüşme öncesi gazetecilerin karşısına çıkan iki lider, temmuzda İsrail'de yaptıkları görüşmeye atıfta bulundu.

Biden, Herzog'un kendisine bu ziyarette bir devlet nişanı verdiğine işaret ederek, ABD'nin İsrail'e "sarsılmaz desteğini" yineledi.

"TARİHİN DÖNÜM NOKTASI"

İsrail ve Lübnan arasında yarın deniz sınırı anlaşmasının imzalanacağını belirten Biden, "Bu anlaşma gerçek bir tarihi dönüm noktası olacak." yorumunda bulundu.

Biden, "Bu anlaşma, her iki ülke için de enerji alanlarının geliştirilmesine alan açacak. Lübnan halkı için yeni umutlar ve ekonomik fırsatlar doğuracak. İsrail'in ise güvenliği ve istikrarını geliştirecek." ifadelerini kullandı.

BIDEN, MISIR'DAKİ COP27'YE KATILACAK

Burada, kendisini ağırladığı için Biden'a teşekkür eden Herzog, görüşmenin ardından da Beyaz Saray'daki gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Herzog, bugün, İran'da Mahsa Emini'nin gözaltına alındıktan sonra ölmesinin 40. günü olduğunu belirterek, "İran, özgürlükleri peşinde koşan kendi vatandaşlarını yıkıp geçiyor. Öte yandan da Ukrayna'daki masum insanları öldüren nükleer silahlar ve öldürücü silahlar akıtıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Biden'a Lübnan ile yapılan deniz sınırı anlaşmasından dolayı teşekkür eden Herzog, Biden'ın gelecek ay Mısır'da yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'na (COP-27) katılacağını söyledi. (AA)

[old_news_related_template title="Biden'dan İtalya Başbakanı Meloni'ye tebrik telefonu" desc="ABD Başkanı Biden'ın İtalya'da başbakanlık koltuğuna oturan aşırı sağcı Giorgia Meloni'yi telefonla arayarak tebrik ettiği bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/26/iecrop/meloni2-reuters_16_9_1666759724.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bidendan-italya-basbakani-meloniye-tebrik-telefonu-7441605/"]

[old_news_related_template title="Biden'dan Rusya'ya gözdağı: İnanılmaz ciddi bir hata olur" desc="ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'da taktik nükleer silah kullanması durumunda bunun çok ciddi bir hata olacağı uyarısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/25/iecrop/bidenn-aa_16_9_1666725261.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bidendan-rusyaya-gozdagi-inanilmaz-ciddi-bir-hata-olur-7441276/"]