Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Latin Amerika turunun son durağı olan Venezuela’daki temaslarını sürdürüyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüşme gerçekleştiren Çavuşoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro’yla görüştük. İlişkilerimiz Cumhurbaşkanlarımızın dostluğu temelinde gelişiyor. Ortak İşbirliği Komisyonu üçüncü toplantısı sonrası turizm, balıkçılık, gençlik, eğitim, ticaret ve ekonomi alanlarında toplam yedi anlaşma imzaladık” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Maduro'nun da katıldığı Türkiye-Venezuela III. Ortak İşbirliği Komisyonu Kapanış Oturumu'nda yaptığı konuşmada, “Venezuela’nın ihracatında Türkiye olarak 1. sıradayız” dedi. Venezuela ve Türkiye arasında çeşitli anlaşmaların imzalandığını da belirten Çavuşoğlu, “Bizim 14 kurumumuzdan kıymetli temsilcilerimizin katılımıyla 9 çalışma grubunda toplantılar gerçekleştirdik. Bugün 7 anlaşma ve bir de ortak bildiri imzaladık. Ayrıca müzakerelerinde ilerleme kaydettiğimiz yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması, sağlık, göç ve tarım alanlarındaki anlaşmaları cumhurbaşkanının Türkiye ziyaretinde imzalamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Covid-19 salgını nedeniyle zor günler yaşandığının altını çizen Çavuşoğlu, “Tek taraflı yaptırımların ve Covid-19 salgınının zorluklarını biliyoruz. Biz her zaman tek taraflı yaptırımlara karşıyız. Ama bunların etkisinin kısa sürede ülkenizden gittiğini ve ekonomik olarak çok büyük bir canlılık getirdiğinizi bizzat gördüm. Biz Venezuela’ya her zaman inandık ve yanında durduk. Bu başarılarımızın özellikle birlikte çalışarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca Venezuela Dışişleri Bakanı Felix Plasencia ile Simon Bolivar Anıtı'na çelenk bıraktı.

[old_news_related_template title="Bakan Çavuşoğlu, Panama Devlet Başkanı Cortizo ile görüştü" desc="Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi ziyaret için geldiği Panama’da Devlet Başkanı Laurentino Cortizo ve Dışişleri Bakanı Erika Mouynes ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/28/iecrop/aw607363_01_16_9_1651165673.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/bakan-cavusoglu-panama-devlet-baskani-cortizo-ile-gorustu-7104343/"]