CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “Dün gece, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı güçleri Suriye’nin kuzeydoğusunda Kamışlı yakınlarında IŞİD operasyonlarına için silah ve insan kaçakçılığıyla destek sağlayan IŞİD elebaşlarından Rakkan Vahid el-Şammri’yi hedef alan bir helikopter saldırısı düzenledi.” denildi.

Açıklamada, saldırıda Şammri’nin öldürüldüğü kaydedilirken, bir IŞİD mensubunun yaralandığı, iki kişinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyon sırasında herhangi bir ABD askeri ya da ekipmanının zarar görmediği kaydedildi. (AA)

[old_news_related_template title="IŞİD'in sözde Türkiye emiri, gar katliamı davasında tanık olarak dinlendi" desc="Ankara Garı'nda, 10 Ekim 2015'te terör örgütü IŞİD'in saldırısı sonucu 100 kişinin yaşamını yitirdiği katliamla ilgili dosyası ana davadan ayrılan sanık Erman Ekici ile 16 firari sanığın yargılandığı duruşma görüldü. MİT'in operasyonu ile Suriye'de yakalanarak Türkiye getirilen, IŞİD'in sözde Türkiye emiri Kasım Güler, tanık olarak dinlendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/06/iecrop/1-kasim-gler_16_9_1665068059.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/isidin-sozde-turkiye-emiri-gar-katliami-davasinda-tanik-olarak-dinlendi-2-7403647/"]