Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore’nin görevden ayrılmak üzere olan Devlet Başkanı Moon Jae-in’in mektuplaştığı belirtildi.

Haberi ilk olarak Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA duyururken, iki lider arasındaki mektup diplomasisini Güney Kore de doğruladı. Kuzey Kore lideri Kim’in ilişkileri iyileştirme çabalarından dolayı Güney Koreli mevkidaşına teşekkür ettiği kaydedildi.

Güney Kore lideri Moon mektubunda 2018 yılında iki ülke arasında düzenlenen zirvelerde varılan ortak kararlar doğrultusunda diyalog çabalarını sürdüreceğini ifade etti. Kim Jong Un ise bu mektuba verdiği yanıtta ilişkilerin gelişeceği konusunda umutlu olduğunu belirtti.

Kim ve Moon arasında 2018’de yapılan üç ayrı zirvede taraflar barış ve uzlaşma sözü vermişti ancak son yıllarda ilişkiler yeniden gerildi. Kuzey Kore’nin son dönemde art arda gerçekleştirdiği füze denemeleri bölgede tansiyonu artırırken Güney Kore ve ABD bu hafta içinde ortak askeri tatbikata başlamıştı.

Güney Kore Devlet Başkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanan muhafazakar siyasetçi Yoon Suk-yeol’ün Kuzey Kore’ye karşı daha sert politikalar benimsemesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore'den yeni tip taktik güdümlü füze denemesi" desc="Kuzey Kore, yeni tip taktik güdümlü bir füze denemesinin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un gözetiminde başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/17/iecrop/kore-reuters_16_9_1650180474.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kuzey-koreden-yeni-tip-taktik-gudumlu-fuze-denemesi-7079857/"]

[old_news_related_template title="Güney Kore de kuzeye yanıt olarak füze fırlattı" desc="Kuzey Kore'nin şu ana kadar gerçekleştirdiği en büyük kıtalar arası balistik füze denemesi bölgede tansiyonun fırlamasına yol açarken Güney Kore de yanıt olarak Kuzey Kore’deki belirli noktaları vurabilecek balistik ve taktik füze fırlattıklarını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/24/iecrop/kore-reuters_16_9_1648119676.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/guney-kore-de-kuzeye-yanit-olarak-fuze-firlatti-7031279/"]