Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı Ukrayna işgali devam ederken, iki ülke arasında dışişleri bakanları seviyesinde ilk yüz yüze görüşme geçen ay Antalya'da, daha sonra müzakereciler seviyesindeki görüşme İstanbul'da yapılmıştı.

Ukrayna'nın kuzeyinden çekilmek zorunda kalan Rusya, askeri harekat olarak nitelendirdiği işgalin ikinci safhasına girdiğini beyan ederken, bu aşamada Ukrayna'nın güneyi ve Donbas bölgesini tümüyle ele geçirmeyi hedeflediğini açıkladı.

Erdoğan yaptığı açıklamada, "Ümitsiz değiliz, bugün kendileriyle arkadaşlarımız irtibat kuracak. Putin, Zelenskiy ile bugün yarın tekrar görüşme yapmayı planladık... Görüşme ile birlikte İstanbul'daki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi planlıyoruz" dedi.

[old_news_related_template title="Kremlin: Japonya, Rusya için düşman ülke haline geldi" desc="Kremlin sözcüsü Peskov, Japonya'nın Kuril Adaları'na yönelik yaptığı açıklamaya tepki göstererek, 'Japonya, Rusya için düşman ülke haline geldi' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/22/iecrop/peskov-reuters_16_9_1650625465.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/kremlin-japonya-rusya-icin-dusman-ulke-haline-geldi-7090626/"]

[old_news_related_template title="Ukraynalı askerin resti posta puluna yansıdı, binlerce kişi kuyruğa girdi" desc="Binlerce Ukraynalı, Rusya'nın amiral gemisine orta parmağını gösteren bir askerin bulunduğu posta pulunu satın almak için uzun kuyruklarda bekledi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/22/iecrop/roman_hrybov_pul-reuters_16_9_1650625935.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/ukraynali-askere-ozel-yapilan-posta-pulu-icin-binlerce-kisi-kuyrukta/"]