Fener Rum Patrikhanesinden yapılan açıklamaya göre, Bartholomeos, İngiltere'ye yaptığı ziyaret kapsamında, Kral 3. Charles'la Buckingham Sarayı'nda görüşme gerçekleştirdi.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Bartholomeos, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 8 Eylül'de hayatını kaybetmesi nedeniyle Kral Charles'a taziyelerini iletti.

Bartholomeos, görüşmede, Thyateira ve Büyük Britanya Başpiskoposluğu'nun yüzüncü yıl dönümü kutlamalarının yanı sıra karşılıklı ilgi duyulan diğer konulara da değindi.

Bartholomeos ve Kral Charles'ın görüşmesinde, Yunanistan'ın Londra Büyükelçisi Ioannis Raptakis ile İngiltere'nin Atina Büyükelçisi Matthew Lodge de yer aldı. (AA)

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Kralı III. Charles ile telefonda görüştü" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Kralı III. Charles ile telefonda görüştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/25/iecrop/erdogan-telefon-aa1_16_9_1666722301.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cumhurbaskani-erdogan-ingiltere-krali-iii-charles-ile-telefonda-gorustu-7441185/"]