Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş aylardır devam ederken, dün gece Güney Osetya'dan yeni bir karar geldi.

Gürcistan'dan ayrılarak Rusya'ya katılmak için referandum hazırlığı içinde olan Güney Osetya'da dün gece yayımlanan kararnamede referandum kararının askıya alındığı belirtildi.

Açıklamada, "13 Mayıs tarihli 'Güney Osetya Cumhuriyeti Referandum Çağrısı' adlı kararname, müzakereler tamamlanıncaya kadar askıya alınmıştır" ifadesi yer aldı.

Güney Osetya, Gürcistan'dan ayrılarak Rusya'ya katılmak için yapılacak referandumu 17 Haziran'da gerçekleştirme kararını 13 Mayıs'ta almıştı.
[old_news_related_template title="Güney Osetya, Rusya'ya katılmak için referandum düzenleyecek" desc="Rusya’nın Ukrayna’daki işgali sürerken 2008’de Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya, Rusya'ya katılmak için referandum düzenlemeye hazırlanıyor. Bu adım bölgede yeni bir krizin fitilini ateşleyebilir. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/31/iecrop/osetya-reuters_16_9_1648707946.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/guney-osetya-rusyaya-katilmak-icin-referandum-duzenleyecek-7044598/"]