Meksika yine korku filmlerini aratmayan bir olayla gündeme geldi.

Dünyanın en çok aranan uyuşturucu tacirlerinden biri olan Nemesio Oseguera Cervantes tarafından yönetilen ve eskiden Los Mata Zetas olarak bilinen Jalisco Yeni Nesil Karteli veya kısaltılmış adıyla CJNG, ülkede yine dehşet saçtı.



YANLARINA NOT BIRAKTILAR

Kartel üyeleri, Meksika'daki Irapuato kentinin belirli bölgelerine parçalanmış cesetler bırakırken yanlarına da not kağıdı iliştirdi.

Jalisco Yeni Nesil Karteli (CJNG) üyeleri tarafından yazıldığı iddia edilen not ve cesetlerin kentin dört farklı noktasında bulunduğu aktarıldı.

SOĞUTUCUYA KOYUP SOKAĞA BIRAKTILAR

Kartel şehrin bazı bölgelerine parçalanmış cesetler bırakırken, yanlarına bırakılan notta "Masum insanları öldüren ve iznimiz dışında uyuşturucu satanların başına bu gelecek. CJNG'nin korkaklıkları affetmediğini ve sadece amacın peşinden gittiğimizi, kadınlara, çocuklara ve yaşlılara saygı duyduğumuzu sakın unutmayın. Saygılarımızla, CJNG" yazdığı aktarıldı.



Meksika polisi ilk olarak bir çocuk rehabilitasyon merkezinin yakınında kafası kesilmiş ve parçalara ayrılmış bir ceset buldu. Daha sonra ise Kamu Savunma Bürosu yakınlarında bir soğutucuya konulmuş insan kafasına rastlandı. Ardından askeri bir üssün yanında kafası kesilmiş başka bir ceset daha ortaya çıkarıldı. Son olarak ise şehir merkezinde yine bir soğutucunun içinde insan başına rastlandığı açıklandı.

HALK ARASINDA PANİK YAŞANDI

Arka arkaya yaşanan korkunç gelişmeler kentte paniğe neden oldu. Yerel medya, yaşananların ardından kent sakinlerinin evlerine kapandığını yazdı.

Geçtiğimiz hafta, kartel üyesi olduğu düşünülen silahlı bir grup, Irapuato'da bir bara ateş açarak, 12 kişinin ölümüne neden olmuştu. Ancak gruptan bir kişi bile tutuklanmamıştı.



Ülkede genellikle Cartel Santa Rosa de Lima ile CJNG arasında uzun süren rekabetle bağlantılı olaylar yaşanıyor. Özellikle 2018 yılından bu yana iki grup arasındaki çatışmalar artarken, yüzlerce kişi de hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili Meksika polisi resmi bir açıklama yapmazken, basın olayın soruşturulduğunu duyurdu.

[old_news_related_template title="'Sosyal medya' cinayetinde indirimsiz müebbet" desc="Antalya'da, sosyal medya paylaşımları nedeniyle yaşanan tartışma sonrası otomobiliyle evinin önüne gelen uzaktan akrabası Erdoğan Öztürk'ü (48) balkondan pompalı tüfekle ateş açıp öldüren Yiğit Ahmet Acar (30), ömür boyu hapse mahkum edildi. Sanığın cezasında indirim uygulanmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/21/iecrop/cinayet-1_16_9_1666370994.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sosyal-medya-cinayetinde-indirimsiz-muebbet-7433630/"]

[old_news_related_template title="Flört uygulamasında tanıştığı adamı öldürüp, yedi: O cani hakkında karar verildi" desc="ABD'nin Michigan eyaletinde 52 yaşındaki Mark Latunski, internetten tanıştığı 25 yaşındaki Kevin Bacon'ı vahşice öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Cinayetin detayları ise infial yarattı... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/20/iecrop/2_mark-latunski_16_9_1666261816.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/flort-uygulamasinda-tanistigi-adami-oldurup-yedi-o-cani-hakkinda-karar-verildi/"]