İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan ile görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini belirterek, “Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilere hazırız” dedi.

Riyad yönetiminin bölgesel konuları müzakere etmek istediğini kaydeden Abdullahiyan, İran’ın bölgesel işbirliğine önem verdiğini belirterek, “Bölgesel sorunların çözümü noktasında Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır ile işbirliği ve görüşmelere önem veriyoruz” dedi.

Abdullahiyan, İsrail ile normalleşme kararı alan bölge ülkelerini uyararak, “Komşularımızı Siyonist İsrail rejimi ile normalleşme kararı almamaları noktasında uyarıyoruz. Bu büyük stratejik bir hatadır. Bu hatanın ilk bedelini ödeyenler de kendileri olacaktır” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın Suudi Arabistan gezisi öncesi çarpıcı yorum: Teklif onlardan geldi" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada Şubat ayında resmi temaslar için Suudi Arabistan'a gideceğini açıkladı. Konuyla ilgili bilgisi olan üst düzey bir yetkili ise Londra merkezli Orta Doğu üzerine haberler yapan Middle East Eye'a konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/03/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1641211400.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/erdoganin-suudi-arabistan-gezisi-oncesi-carpici-yorum-teklif-onlardan-geldi-6865252/"]