İran yargısı, 16 Eylül'de ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Mahsa Amini'nin ardından başlayan gösterilere katılan 3 kişiye idam cezası verdi. İran resmi haber ajansı Mehr'in aktardığı haberde tutukluların karara itiraz edebileceği belirtildi.

Tahran ve Kerec kentlerinde gözaltına alınan binlerce göstericiden 19'una geçen hafta idam cezası verileceği duyurulmuştu.

"FRANSIZ AJANLARINI TUTUKLADIK"

Öte yandan İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, ülkede Amini'nin gözaltına alındıktan sonra ölümü üzerine başlayan ve iki aydır devam eden protestolarla bağlantılı olarak Fransız istihbarat ajanları ile terör örgütü IŞİD üyelerinin tutuklandığını açıkladı.

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İçişleri Bakanı Vahidi, başkent Tahran'da düzenlenen kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vahidi, ülkedeki protestolar sırasında tutuklanan kişilerin uyruklarının sorulması üzerine, "İsyanlarda yabancı uyruklu insanlar tutuklandı ve bunlardan bazıları bu isyanlarda büyük rol oynadı. Son olaylarda Fransız istihbaratının ajanları ve IŞİD bağlantılı unsurlar tutuklandı. Bu kişiler hukuka uygun işlem yapılmak üzere yargıya teslim edildi." ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="İran’da protestolara katılanlara yönelik yargılamalarda ikinci idam cezası verildi" desc="Başkent Tahran'da Mahsa Emini'nin hayatını kaybetmesi sonrası başlayan protestolara katılan ve 'isyan çıkarmak'la suçlanan çok sayıda göstericinin yargılanmasına devam edilirken, Tahran Devrim Mahkemesi 1 kişiye daha idam cezası verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/16/iecrop/1_16_9_1668569694.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/iranda-protestolara-katilanlara-yonelik-yargilamalarda-ikinci-idam-cezasi-verildi-7482052/"]