İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in ölümünün ardından tahta geçen oğlu Kral 3. Charles, annesinin bazı yarış atlarını satışa çıkardı.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, İngiltere'de Newmarket kasabasında bulunan Tattersalls At Müzayedesi Merkezi, Kraliçe'ye ait 14 damızlık atının satılacağını açıkladı. Tattersall Sözcüsü Jimmy George, Kraliçe'nin de geçmişte kendi damızlık atlarını sattığını belirterek "Bu atların hepsini elinizde tutamazsınız" dedi.

George, Kraliçe'nin atlarının satılmasının, Kraliyet Ailesi'nin at yarışlarıyla bağını kopardığı anlamına gelmediğini de kaydederek "Sahipler her yıl satış yapar. Majesteleri de her at sahibinin yaptığını yapıyor" ifadelerini kullandı.

KRALİÇE ATLARA ÇOK MERAKLIYDI

Satışa çıkarılan atlardan Just Fine, 100'den fazla yarış kazanmıştı.

Kraliçe 2. Elizabeth at yarışı meraklısı olmasının yanı sıra hem biniciydi hem de yarış atı yetiştiriyordu. Sandringham'daki yarış atı yetiştirme merkezi ise Kraliçe'ye babası Kral 6. George'tan miras kalmıştı.

70 yıldan uzun süre tahtta kalan Kraliçe 2. Elizabeth, 8 Ekim'de hayatını kaybetmiş, yerine tahta Galler Prensi olan oğlu Charles geçmişti.

[old_news_related_template title="Covid-19 ve Kraliçe'nin ölümünü bilmişti: Yaşayan Nostradamus'tan inanılmaz kehanet" desc="Yaşayan Nostradamus olarak ünlenen Brezilyalı Athos Salome'nin önümüzdeki yıl için yaptığı kehanetler korkuttu. Salome, Covid-19, Ukrayna'nın işgali ve Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünü bilmişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/11/iecrop/sa2_16_9_1665482588.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/covid-19-ve-kralicenin-olumunu-bilmisti-yasayan-nostradamustan-inanilmaz-kehanet-7412156/"]

[old_news_related_template title="Prens William, çocuklarının Kraliçe Camilla'ya büyükanne demesini istemiyor" desc="Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünden sonra Kraliyet unvanları yeniden düzenlenirken Prens William'ın endişeli tutumu dikkat çekti. Kraliyet Ailesi'ne yakın kaynaklara göre; Prens William, çocuklarının Konsort Kraliçe Camilla Parker Bowles'a büyükanne demelerini kesinlikle istemiyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/09/iecrop/kraliyet-depophotos-2_16_9_1665304387.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/prens-william-cocuklarinin-kralice-camillaya-buyukanne-demesini-istemiyor/"]