Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in hasta olduğu yönündeki iddiaları reddetti. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, 69 yaşındaki Putin’in sağlığını iyi olduğunu belirterek hastalık iddialarını “yalan haber” diye niteledi.

Peskov, İngiltere’deki başbakanlık yarışına da değinerek “Umarım yeni İngiltere Başbakanı ülkemize karşı daha dengeli bir söylem benimser” diye konuştu.

Rusya liderinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran lideri İbrahim Reisi’yle bir araya geldiği Tahran ziyareti sonrasında zaman zaman öksürmesi spekülasyonları artırmıştı. Putin, “Tahran’da hava çok sıcaktı ve klimalar çok güçlü çalışıyordu. Bu nedenle özür dilerim” demişti.

CIA Director William Burns de, Putin’in kanser ya da Parkinson hastalığına yakalandığı iddialarıyla ilgili olarak “Kendisi fazlasıyla sağlıklı” demişti.

[old_news_related_template title="CIA Direktörü Burns, Putin'in sağlık durumunu açıkladı" desc="Çok hasta olduğu, hatta az ömrü kaldığı iddiaları uzun süredir basında yer alan Rusya lideri Putin’in sağlık durumuyla ilgili açıklama, ABD istihbaratının başından geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/21/iecrop/putin2-reuters_16_9_1658377715.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/cia-direktoru-burns-putinin-saglik-durumunu-acikladi-7261096/"]