Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri için gerekli meclis onayının 2023'teki ilk oturumda alınacağını açıkladı.

Orban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Macaristan'ın her iki ülkenin de NATO üyeliğini desteklediğini belirterek, "Macaristan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliklerini destekliyor ve parlamento bunu gelecek yılın ilk oturumunda gündeme alacak" dedi.

Macaristan Parlamentosu'nun 2023'teki ilk oturumunun şubat ayında toplanması planlanıyor.

Macaristan hükümet yetkilileri, daha önce yaptıkları açıklamalarda, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri için gerekli olan meclis onayının 2022'de alınacağını belirtmişti. (AA)

[old_news_related_template title="Türkiye yalnız kalacak... Macaristan'dan İsveç ve Finlandiya açıklaması" desc="İsveç ve Finlandiya, NATO üyeliği için Türkiye’yi ikna çabalarını sürdürürken, Türkiye dışında NATO genişlemesini onaylamayan tek ittifak üyesi olan Macaristan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/22/iecrop/natoo-reuters_16_9_1666440440.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/turkiye-yalniz-kalacak-macaristandan-isvec-ve-finlandiya-aciklamasi-7434906/"]