Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile telefonda Ukrayna'daki durumu ele aldı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Şoygu ile Austin'in telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, iki bakanın Ukrayna'daki durumu ele aldığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, ABD Savunma Bakanı Austin ile 21 Ekim'de telefonda görüşmüştü.

Şoygu, bugün de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ile yaptığı telefon görüşmelerinde Ukrayna'yı ele almıştı.

İNGİLTERE İLE UKRAYNA GÖRÜŞMESİ

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şoygu ile Wallace telefonda görüştü.

Ukrayna'daki durumun ele alındığı görüşmede, Şoygu, Wallace'a "Ukrayna'nın kirli bomba (radyoaktif madde içeren bomba) kullanmasıyla kışkırtıcı eylemlerde bulunması ihtimaliyle" ilgili endişelerini dile getirdi.

GÖRÜŞME, RUSYA'NIN TALEBİ ÜZERİNE GERÇEKLEŞTİ

İngiltere Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise görüşmenin, Rusya Savunma Bakanlığının talebi üzerine gerçekleştiği bildirildi.

Açıklamada, Bakan Şoygu'nun, Ukrayna'nın çatışmayı tırmandırmak için İngiltere dahil Batılı ülkeler tarafından kolaylaştırılan eylemler planladığını iddia ettiği ifadesine yer verildi.

İngiliz Savunma Bakanı Wallace'ın, söz konusu iddiaları yalanladığı ve bu tür iddiaların savaşın daha fazla büyümesi için "bahane" olarak kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada Wallace'ın, Ukrayna için hem İngiltere'nin desteği hem de daha geniş kapsamlı bir uluslararası desteğin varlığına değindiği ve çatışmayı azaltma arzusunu yinelediği belirtilerek, "Bu, Ukrayna ve Rusya'nın savaşa çözüm araması içindir ve İngiltere bunu kolaylaştırmaya hazır." ifadeleri yer aldı.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, bugün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna'yı ele almıştı.

21 Ekim'de Şoygu, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından bu yana ikinci kez telefonda görüştüğü ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Ukrayna'daki durumu istişare etmişti. (AA)

[old_news_related_template title="Türkiye’nin yakından tanıdığı isim David Petraeus’tan Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili korkutan açıklama" desc="Bir dönem sık sık Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunan CIA'nin eski direktörü ve ABD ordusunda görev alan üst düzey isimlerden biri olan David Petraeus dikkat çekici açıklamalarda bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/23/iecrop/0303-petraeus-pleads-guilty_16_9_1666522928.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/turkiyenin-yakindan-tanidigi-isim-david-petraeustan-korkutan-aciklama-abd-ukraynaya-dogrudan-mudahale-edebilir-7436349/"]