Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, Rusya ve Ukrayna arasındaki ateşkes görüşmelerinin ikinci turunun "birkaç saat içinde" düzenleneceğini duyurdu. Ukrayna heyetinin görüşmelerin yapılacağı yere helikopterle gittiği aktarıldı.

Rus müzakereci Vladimir Medinsky, daha önce Rusya-Ukrayna görüşmelerinin bugün TSİ 15.00'de yapılabileceğini söylemişti.  Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in ofisinden dün yapılan açıklamada, Ukrayna heyetinin görüşmelere katılacağı belirtilmişti.

"GÖRÜŞMELER BİR YERE VARABİLİR"

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, görüşmelerin ‘gelecek vaat ettiğini’ ve bir yere varabileceğine inandıklarını söyledi.

Rus TASS haber ajansının haberine göre Ryabkov, Rusya'nın ABD ve diğer Batılı devletlerle iletişim kanallarını açık tuttuğunu, bunu daha çok elçilikler üzerinden yaptığını ifade etti.

Rusya'nın güvenlik garantileri ve stratejik istikrar konusunda görüşmelere sürdürmeye hazır olduğunu belirten Ryabkov ayrıca Ukrayna harekatının hedeflerine tamamen ulaşacağından emin olduğunu söyledi. Ukrayna’ya silah sevkiyatını da eleştiren Rus yetkili, Rusya'nın Batılı devletleri gerginliğin tırmandırılmaması konusunda uyardığını belirtti.

[old_news_related_template title="Ukrayna Büyükelçisi Bodnar: Her şeyi Rusya’ya teslim etme müzakeresi olmaz" desc="Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Biz barışı görüşmeye hazırız ama her şeyi bırakıp da Rusya'ya teslim etme müzakeresi olmaz” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/27/iecrop/ukrayna-23_16_9_1644849826_16_9_1645641936_16_9_1645982397.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ukrayna-buyukelcisi-bodnar-her-seyi-rusyaya-teslim-etme-muzakeresi-olmaz-6978276/"]