24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan savaş devam ederken, YouTube üzerinden yayınlanan bir sokak röportajı gündem oldu. Sokak röportajında YouTuber Danii Orain, yoldan geçenlere "Savaş yüzünden suçluluk hissediyor musunuz" diye sordu.

 

Röportajda, aynı Rusya Devlet Başkanı Putin'in dediği gibi "özel askeri operasyon" tanımı kullanılırken katılımcıların bazıları hiç suçluluk hissetmediğini söylerken diğerleri ise "kesinlikle suçluluk hissediyorum" ifadesini kullandı.

Mikrofon uzatılanların bazıları doğrudan kamerayı pas geçerek soruyu yanıtsız bırakırken, suçluluk hissetmediğini söyleyenlerden bazıları ise, "Bu sivillerin suçu değil. Bu siyasetçilerin sorumluluğunda" dedi.

"BENİMLE BİR İLGİSİ YOK"

Gönlünün rahat olduğunu söyleyen bir diğer kadın ise, "Mantıklı düşününce bu benim suçum değil. Bunun benimle bir ilgisi yok" ifadesini kullandı.

Savaşa karşı olduğunu ve suçluluk hissettiğini söyleyen bir adam ise, "Ben Rus vatandaşı olmaktan utanmıyorum. Fakat hükümetimizden utanıyorum" dedi.

Kameraya konuşan yaşlı bir kadın ise, "Sadece suçlu hissetmiyorum çok da üzgünüm" yorumunu yaptı.

Röportajda savaşı desteklediğini açıkça az sayıda insan beyan ederken, bazıları, "Şu an yaşananların doğru olduğunu düşünüyorum. Bu olmalıydı" derken, orta yaşlı bir adam ise genç neslin bilgiyi internet üzerinden almasından rahatsız olduğunu söyledi.


[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı... ABD'li üst düzey isimler Kiev'de: Putin'e çok sert sözler" desc="Son dönemde AB üyesi ülkeler Ukrayna'da resmi temaslarda bulunarak birlik mesajı verirken, bugün Ukrayna lideri Zelenskiy'nin ABD'den konukları oldu. ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin temaslarda bulundu. Blinken, Rusya'ya karşı çok sert ifadeler kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/abd-reuters_16_9_1650868491.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-abdli-ust-duzey-isimler-kievde-putine-cok-sert-sozler-7095520/"]

[old_news_related_template title="Rusya-Ukrayna savaşı: Mariupol'de ikinci toplu mezar uydudan tespit edildi" desc="Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 61 gündür devam ederken, Rus ordusunun sivillere yönelik saldırılarla büyük bir yıkıma uğrattığı Mariupol'de endişe verici bir görüntü ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/mezar-maxar_16_9_1650863027.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-mariupolde-ikinci-toplu-mezar-uydudan-tespit-edildi-7095500/"]