TBMM Başkanı Şentop, Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Özbekistan Senato Başkanı Tanzila Narbayeva, Pakistan Milli Meclis Başkanı Raja Pervaiz Ashraf, Birleşik Arap Emirlikleri Federal Konsey Başkanı Saqr Ghobash, Kırgızistan Meclis Başkanı Talant Mamıtov, Türkmenistan Meclis Başkanı Gülşat Mammedova ile Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Muhammed Al Sheikh ve Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev ile telefonda görüştü.

Şentop, mevkidaşlarının ve ülke halklarının Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, bayramın İslam alemi ve tüm insanlık için sağlık, afiyet, huzur ve barış getirmesi temennilerinde bulundu.

Görüşmelerde karşılıklı bayram tebriğinin yanı sıra ikili ilişkiler, son dönemdeki bölgesel ve siyasi gelişmeler de alındı.

[old_news_related_template title="TBMM Başkanı Şentop: Rusya-Ukrayna savaşı dünyayı tehdit eden büyük riski içinde barındırıyor" desc="TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı hatırlatarak, dünyanın zor günlerden geçtiğini söyledi. Şentop, 'Bu savaşın meydana getirdiği yıkımı ve riski, hepimiz yakından takip ediyoruz. Bu sadece Ukrayna ve Rusya arasında değil. Aynı zamanda bölgemizi, Avrupa'yı, tüm dünyayı tehdit eden potansiyelleri, büyük bir riski içinde barındırıyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/02/iecrop/sentop-2_16_9_1651503037.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/tbmm-baskani-sentop-rusya-ukrayna-savasi-dunyayi-tehdit-eden-buyuk-riski-icinde-barindiriyor-7111621/"]