Rusya’nın Ukrayna’da saldırıları sürerken, Rus ordusunun 8 Nisan’da Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde bulunan Kramatorsk şehrinde tahliyeleri bekleyen sivillerin bulunduğu tren istasyonuna gerçekleştirdiği saldırının bilançosu artmaya devam ediyor.

Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, Kramatorsk kentinde tren istasyonuna yapılan saldırıda artan can kaybına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın Kramatorsk kentinde sivillerin tahliye beklediği sırada tren istasyonuna yapılan saldırıda can kaybı sayısı 57’ye yükseldi ve 109 sivil yaralandı” ifadelerini kullandı.








MİKOLAYİV'E FÜZE SALDIRI


Rus ordusu, Ukrayna’nın Mikolayiv kentine yerel saatle 22.45’te füze saldırısı düzenledi. Şehir merkezindeki bir noktanın hedef alındığı saldırı sonrası siren sesleri yükselirken, halk sığınaklara kaçtı.

Mikolayiv Valisi Vitaliy Kim yaptığı açıklamada, saldırı sonrası patlayan camlar yüzünden bir güvenlik görevlisinin yaralandığını belirterek, “Hava savunma sistemi çalıştı mı çalışmadı mı kontrol ediyoruz” dedi.

Saldırı anı ise çevrede bulunan bir güvenlik kamerası tarafından anbean kayıt altına alındı.



BORODYANKA'DA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Ukrayna’nın Rus ordusundan temizlenen bölgelerinde enkaz kaldırma ve arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Rus ordusunun sivil yerleşimlere saldırmasının ardından bölgede çok sayıda bina yıkılırken, onlarca sivil de hayatını kaybetti. Bölgede devam eden çalışmaların beşinci gününde de çok sayıda sivilin cansız bedenine ulaşıldı.

Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova, bölgede cesetlerine ulaşılan vatandaşların sayısının bin 222’ye çıktığını açıklarken, Ukrayna Acil Durumlar Servisi, Borodyanka kentinde devam eden arama çalışmalarına ilişkin yeni bir görüntü yayınladı.

[old_news_related_template title="NATO Savunma Bakanlarını endişelendiren 3 senaryo" desc="İngiliz medya kuruluşu BBC, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın büyüyerek NATO'nun da dahil olması ihtimali üzerine senaryoları masaya yatırdı. BBC, 'Batılı savunma bakanlarının aklını oyalayan bazı potansiyel senaryolar var' yorumunu yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/10/iecrop/nato-depo1_16_9_1649595616.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-ukrayna-savasi-nato-savunma-bakanlarini-endiselendiren-3-senaryo-7066046/"]

[old_news_related_template title="Bucha'daki toplu mezardan çok sayıda ceset çıkarıldı" desc="Rusya-Ukrayna savaşında 46. güne girilirken Ukrayna’nın Bucha kentinden dünya kamuoyunu dehşete düşüren görüntüler gelmeye devam ediyor. Bucha kentinde kilisenin bahçesindeki toplu mezardan çok sayıda ceset çıkartıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/10/iecrop/bucha-iha1_16_9_1649603807.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/buchadaki-toplu-mezardan-cok-sayida-ceset-cikarildi-7066263/"]