Geçtiğimiz hafta başında ABD eski başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı paylaşımda “büyük bir duyuru” yapacağını belirtmiş, “Amerika’nın süper bir kahramana ihtiyacı var.” ifadesini kullanmıştı.

Trump'ın duyurusu, 2024 ABD Başkanlık seçimleri ile ilgili olabileceği yönünde merak uyandırmıştı.



Ancak Trump dün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “önemli duyuru” dediği şeyin kendine benzeyen bir dizi dijital ticari kart olduğunu açıklamıştı.

Dövüş ringi, astronot, kovboy kıyafetleri gibi kendisini değişik alan ve kostümler içinde gösteren dijital ticari kartları için Trump, “Hayatım ve kariyerim için harika bir sanat içeriyor.” ifadesini kullanmıştı.


KARŞI ÇIKANLAR DA VAR


Tanesi 99 dolardan olmak üzere yaklaşık 45 bin Trump dijital ticari kartı 24 saatin içerisinde tükenirken sosyal medyadan Trump'ın paylaşımına “çocukça” olduğu yönünde alaycı tepkiler gelmişti.

Ancak şimdi Trump, NFT "dijital kart" koleksiyonunda, telif hakkıyla korunan bazı görselleri izinsiz kullanmakla suçlanıyor.



İnternetteki bazı kullanıcılara göre, Trump'ı bir kovboy olarak gösteren NFT'lerden biri, hem Walmart hem de Amazon'un web sitelerinde satılan bir ceket modelinin photoshop'u gibi görünüyor.

Yine eski başkanın bir savaş pilotu olarak gösterildiği başka bir resim ise, bir Shutterstock görseline son derece benziyor.


Bazı medya mensupları ve Twitter kullanıcıları ise, kullanılan görsellerin lisanssız, telif hakkıyla korunan fotoğraflara dayandığını belirtti.

Hatta tasarımların çoğunun daha önce giyim ve çeşitli stok fotoğrafları için web sitelerinde görüldüğü belirtildi.


Görüntülerin arkasındaki şirket olan NFT INT LLC, görüntüleri kullanma lisansı için ödeme yapıp yapmadıklarını açıklamadı.

Kripto web sitesi CryptoVinco da, Trump'ın "olası hırsızlık" nedeniyle potansiyel olarak bir dava ile karşı karşıya kalabileceğini bildirdi.

 

[old_news_related_template title="Trump, NFT koleksiyonunu tanıttı... Kılıktan kılığa girdiği kartlar satışta" desc="Geçtiğimiz günlerde önemli bir duyuru yapacağını söyleyen eski ABD Başkanı Donald Trump, NFT koleksiyonunu tanıttı. Koleksiyonda Trump'ın kovboy, süper kahraman gibi farklı kılıklarda olduğu tasarımların yer aldığı görüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/16/trump_nft-e1671167241514.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/trump-nft-koleksiyonunu-tanitti-kiliktan-kiliga-girdigi-kartlar-satista-7527711/"]

[old_news_related_template title="Trump 'önemli açıklama' diye duyurmuştu! 24 saatte tükendi" desc="Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, “önemli açıklama” diye duyurduğu dijital ticari kartlar piyasaya çıkmasından 24 saat içinde tükendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/16/trump-aa.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/trump-onemli-aciklama-diye-duyurmustu-24-saatte-tukendi-7528547/"]

[old_news_related_template title="Ünlü oyuncu Anthony Hopkins'in NFT koleksiyonu sadece birkaç dakikada tükendi" desc="Oscar ödüllü oyuncu Anthony Hopkins'in ilk NFT koleksiyonu sadece yedi dakika içinde tükendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/18/iecrop/anthony_hopkins-depophotos_16_9_1666083988-325x160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/unlu-oyuncu-anthony-hopkinsin-nft-koleksiyonu-sadece-birkac-dakikada-tukendi/"]