Hollanda'nın aşırı sağcı siyasetçisi Geert Wilders'ın resmi Twitter hesabı Twitter'ın nefret söylemi kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle askıya alındı.

Pakistan'ın kısa bir süre önce seçilen yeni başbakanı Şahbaz Şerif hakkındaki ifadeleri sonrasında Wilders'in hesabının geçici olarak askıya alındığı belirtildi.

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri olan Wilders, Twitter'a hesabının yeniden aktive olması için başvurduğunu ve sorun yaratan mesajları silmeyeceğini söyledi.

Wilders'in hesabı en son 2019'da yine nefret söylemi sebebiyle askıya alınmıştı.

[old_news_related_template title="Dikkat çeken tartışma: Çin, Tesla üzerinden Twitter'da etkisini artırır mı?" desc="Tesla CEO'su Musk'ın Twitter'ı satın alması dünyada gündemin ilk sıralarına yerleşirken, bu durumun “Çin’in Twitter’da nüfuz kazanmasına yol açacağı” yönündeki yorumlar tartışma yarattı. Jeff Bezos konuyu gündeme taşırken, Çin'den de açıklama geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/twitter2-reuters_16_9_1650962627.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/dikkat-ceken-tartisma-cin-tesla-uzerinden-twitterda-etkisini-artirir-mi-7098270/"]

[old_news_related_template title="Twitter'ı satın alan Elon Musk'a tepkiler büyüyor: Ünlüler bir bir açıklıyor" desc="Teknoloji dünyasını bir süredir meşgul eden Elon Musk'ın Twitter hamlesi nihayet tamamlandı; Tesla ve SpaceX CEO'su şirketlerine bir yenisini daha ekleyerek Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı. Ancak Musk'ın, sosyal medya platformunu satın almasına herkes sevinmedi. Bazı ünlüler dünyanın en zengin insanının bu satın alma işlemine tepki göstererek artık Twitter kullanmayacağını açıklıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/elonmusk_twitter-reuters_16_9_1650956544.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/twitteri-satin-alan-elon-muska-tepkiler-buyuyor-unluler-bir-bir-acikliyor-7097945/"]