Rusya’nın 148 gündür süren Ukrayna’daki saldırılarında sivil kayıplar giderek artıyor. Rus ordusunun Ukrayna’nın Harkov kentine dün düzenlediği bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Son saldırıda Ukraynalı bir ailenin yaşadığı trajedi de uluslararası basın tarafından görüntülendi. Bir baba, füze saldırısında ölen oğlunun cansız bedeni önünde diz çökerek onun elini tuttu ve dakikalarca öyle kaldı.



13 yaşındaki çocuğun saldırı anında kaçmaya çalıştığı ve bir otobüsün arkasına saklanırken hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırıda küçük çocuğun 15 yaşındaki ablası da yaralandı.

Şok içinde oğlunun elini tutarak cansız bedeninden gözünü ayırmayan babanın, zaman zaman da onu sarsarak “uyandırmaya çalışması” etraftakiler gözyaşlarına boğdu. Bir süre sonra ekipler küçük çocuğun cansız bedenini ceset torbasına koyarak olay yerinden götürdü.

Rus saldırısında yaşlı bir çiftin de öldüğü açıklandı. Harkov Valisi Oleg Sinegubov, kurbanların otobüs durağında beklerken saldırıya yakalandığını söyleyerek “Bu Rusya’nın gerçekleştirdiği son terör olayı” dedi.

[old_news_related_template title="Rusya, Harkov ve Odessa'yı vurdu" desc="Rus ordusunun Harkov'a gerçekleştirdiği saldırıda 3 sivil hayatını kaybederken, 3 sivil de yaralandı. Odessa'da ise Rus roketleri bir depoyu hedef aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/16/iecrop/odesa-reuters_16_9_1657974619.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/rusya-harkov-ve-odessayi-vurdu-7252389/"]

[old_news_related_template title="Latin Amerika zirvesinde Zelenskiy'i konuşturmadılar" desc="Rusya’nın Ukrayna işgali başladığından bu yana birçok uluslararası zirve ve etkinlikte konuşma yaparak dünyaya seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Latin Amerika zirvesinde konuşturulmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/21/iecrop/zelenskiy-reuters_16_9_1658400642.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/latin-amerika-zirvesinde-zelenskiyi-konusturmadilar-7262053/"]