Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Bahçeşehir Üniversitesi kurucusu, BAU Global Başkanı Enver Yücel, Birleşmiş Milletler’de (BM) çarpıcı bir konuşma yaptı. ABD’nin Hawaii eyaletindeki Chaminade Üniversitesi’nde 19.’su düzenlenen toplantıya, BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) Başkanı Nikhil Seth, başkanlar, temsilciler ve akademisyenler katıldı.

[caption id="attachment_7520071" align="alignnone" width="1200"] Enver Yücel[/caption]

SÖZCÜ’YE KONUŞTU

BM Uluslararası Eğitim Merkezi (CIFAL) Türkiye Başkanı Enver Yücel, SÖZCÜ’ye konuştu. “Günümüz dünyasında, yaşadığımız, şahit olduğumuz savaşlar, açlık sorunu ve iklim krizi gibi küresel sorunlar, eğitimin ne kadar önemli ve hayati olduğunu tekrar hatırlattı” diyen BAU Global Başkanı Enver Yücel sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyadaki bütün üretim, tüketim ve dağıtım modellerini pandemi yeniden şekillendirdi. Hiçbir şey artık pandemiden önceki gibi olmayacak. En çok değişim, eğitim ve sağlıkta hissedildi. Dünyadaki bir çocuğun açlığı artık hepimizi ilgilendiriyor. Küresel boyutta ekonomiyi bu çağın gereklerine göre dönüştürüp, insanlığa uygun sistemler geliştirmek zorundayız.

İklim değişikliği, küresel salgın, bölgesel savaşlar gibi geleceğe dair tüm tehditlerle baş etmek için bir an önce kendimize dönmeliyiz. Yerelden başlayarak, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini gündemimize almalıyız. Özellikle, yerelde kadının güçlenmesi, hayvancılık ve tarımda bilimsel, yeşil büyüme odaklı girişimlerin artması ve küresel kalkınmanın itici gücü olmak için çalışmalıyız.”

KADINLAR GÜÇLENMELİ

“Ben köyde doğup, büyüdüm. Tarım ve hayvancılığın önemini çok iyi biliyorum. Kadınların güçlenmesi hedefiyle, biz memleketim Giresun’da kadın kooperatifleri kurduk. Karbon salınımının sıfır olduğu 1700 rakımlı Kulakkaya Yaylası’nda koyun yünlerinden, keçeden ürünler yapan kadınlarımız, küresel moda dünyasına adım atmaya artık çok yakın. Kadınlardan, köyden ve tarımdan bağımsız sürdürülebilir bir kalkınma sağlanamaz.”

YANLIŞ ELLERE HİZMET!

“BAU olarak biz, yarını inşa edecek çocukların ve gençlerin kaliteli eğitim alması, sürdürülebilirlik vizyonuna sahip yetişmesi için eğitimde çok önemli yenilikler yaptık. Sürdürülebilir kalkınma anaokulundan itibaren müfredatımıza eklendi. Ancak ve ancak doğru eğitim ve bilimle, toplumda barış ve huzur sağlanırsa, küresel sorunlar çözüme kavuşur. Eğer bilim ve teknoloji, yanlış ellerde hizmet ediyorsa dünyada huzur yoktur, olamaz ve barış da sağlanamaz.”


BM’deki tek Türk


Bahçeşehir Üniversitesi Ocak 2023’te 25. yaşını kutlayacak. THE 2023’te Türkiye’deki üniversiteler içinde 5’inci oldu. Endüstriyel kazanç alanında dünyada ilk 500 üniversite arasına 374. sıradan girdi. ABD’den Çin’e, Fransa’dan Güney Kore’ye 6 bini aşkın yabancı öğrencisi var. 50 bin mezun verdi. Mezunları, MIT, Harvard, Stanford, Oxford gibi dünyanın en iyi üniversitelerinden her yıl kabul alıyor.


Hakkari’den Hawaii’ye


55 yıl önce kurulan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, Avrupa’nın en büyük eğitim kurumu olmayı başardı. BAU Global Başkanı Enver Yücel, “Vatanımızın her karış toprağında kurumlarımızın bayrağını dalgalandırmak ve Türkiye’ye eğitimle hizmet vermek istiyoruz” dedi. Şimdi de, Hakkari-Yüksekova’da okul açıyor.

[caption id="attachment_7520066" align="alignnone" width="1200"] Hüseyin Yücel-Enver Yücel-Begüm Yücel[/caption]

Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel:

Sorumluluğumuz büyük


“Yıllarını eğitim sektörüne vermiş babamın vizyonu, hem bizler hem de ülkemiz için çok değerli. Ne kadar çok çocuğa dokunabilirsek, o kadar mutluyuz. Sorumluluğumuz çok büyük ve bunun bilincindeyiz.”

Semra-Enver Yücel (SEY) Vakfı Başkanvekili Begüm Yücel:

Burslarda fırsat eşitliği


“Burslarda fırsat eşitliği için, çocukların coğrafi kısıtlamalar olmadan daha adil imkanlara sahip olmasını istedik. Başarı kriteri aranmaksızın, ihtiyaç sahibi çocukların ilköğretim boyunca tüm eğitim ihtiyaçlarını karşılıyoruz.”