Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yardımcıları ve 81 ilin milli eğitim müdürleri ile Diyarbakır'da yapılan Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi etkinliğine katıldı. Burada bir konuşma yapan Mahmut Özer, şunları söyledi.

EYLEM ÇAĞRILARI YAPANLAR OLDU

- 14 Şubat 2022'de 7354 sayılı Öğretmenlik  Meslek Kanunu yayınlandı. İlk kez 3600 hakkı öğretmenlere verildi bu ülkede. İlk kez bir meslek grubuna dahil bir kanun ortaya konuldu.

- Sınavın öğretmenin itibarıyla ilişkilendirilmesiyle ilgili akıllara ziyan yaklaşımlar yapıldı. Danıştay'a ve Anayasa Mahkemesi'ne başvuruldu. O süreç devam ederken o güzel ve yüreği büyük olan öğretmenlerimizden, şartları sağlayanların yüzde 95'i sürece başvurdu. Öğretmenlerimizin yüzde 99'u eğitimlerini tamamladı.

- Sınav artık yoğunlaşınca hoyratlıklar daha fazla artmaya başladı. Eylem çağrıları eylem yapanlar oldu. Hatta sınav haftası "Sorular çalındı, elden ele dolaşıyor" diye iftira atanlar oldu. Sonuç ne oldu? Öğretmenlerimizin yüzde 99'u sınava girdi. Yüzde 97'si başöğretmen ve uzman öğretmen oldu. Öğretmenlerimiz bir kez daha öğretmenlik yaptı. O siyasi liderlere ve manipülatörlerin hepsine bir kez daha ders verdi.

DEVASA BİR EĞİTİM SİSTEMİMİZ VAR

- Bu zamana kadar nasıl öğretmenimizin yanındaysak bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Bizden daha fazla öğretmeni düşünen ne bakanlık olabilir ne de hükümet olabilir. Eğitimin kalitesinden bahsedenler sadece belli bir kesimin eğitime erişmesini istiyor. Amaç bu halkın çocuklarının da eğitiminin engellemesidir. İşte başörtüsü yasağının nedeni de odur. Madem beşeri sermaye bu ülkenin en önemli kaynağıysa neden 70 yıl bekledi beşeri sermaye eğitimle buluşmak için. Şu anda 1,2 milyon öğretmen, 19 milyon 150 bin öğrenci var. Devasa bir eğitim sistemimiz var.

[old_news_related_template title="Öğretmenler iptali görüşülen sınava girdi" desc="Anayasa Mahkemesi’nin iptalini görüştüğü Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla getirilen ve eğitimcilerin tepkisini çeken uzman öğretmen ve başöğretmenlik sınavı (Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı), 81 ilde bin 489 okulda merkezi sistemle tek oturumda yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/19/iecrop/resim1_21794101_16_9_1668856731.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/ogretmenler-iptali-gorusulen-sinava-girdi-7488967/"]