Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı büyük bir hızla süren Akkuyu Nükleer Santrali'nde taşeron bir firmada çalışan 250 işçi 2 aydır maaşlarının ödenmemesi üzerine iş bıraktı.

Eylemi gerekçe gösteren işverenin çok sayıda işçiye çıkış verdiği öne sürülüyor.

Akkuyu Projesi’nde yer alan Gentes Yapı ve Endüstri Tesisleri Ticaret Şirketi, bünyesinde çalışan 250 işçi iki aydır maaşlarının ödenmemesi üzerine 5 gün önce iç bırakarak eylem başlattı.

Akkuyu Nükleer Santrali’nin ikinci ünitenin reaktörünün türbin binaları ve yardımcı binaları inşasında çalışan işçiler mesai saatlerinde eylemlerini sürdürüyor. Eylem yapan işçilerin her birinin iki aylık maaş tutarlarının 14’er bin TL olduğu, taşeron şirketin de henüz bilinmeyen bir nedenle ödemeleri yapmadığı belirtiliyor.

'PARA MARA YOK, BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN'


Eylemci işçilerden isminin açıklanmasını istemeyen bir işçi şunları söyledi:

“Ben Mersin Akkuyu’da çalışan bir işçiyim. 2 aydır maşlarımızı alamıyoruz, 4 gündür eylemdeyiz. Eylem yaptığımız için yarın toplu çıkış verecekler. Bizleri koşulsuz işten çıkaracaklar. Yarın da eylem yapacağız, ancak hiçbir şekilde sesimizi duyuramıyoruz. Bizim sesimiz olur musunuz?

Kiramızı ödeyemediğimiz için ev sahibi evden çıkartıyor. Bir işçi 'mutfak masrafı için param yok' deyip feryat ettiği için dün çıkışı verilmiş. Burada haksızlık hat safhadadır. Bugün de şantiye şefi ‘para mara yok, başınızın çaresine bakın’ diyor. Yarın yürüyüş var sesimizi duyurursanız seviniriz. Şirketimiz Gentes bizleri çok mağdur etti."

İŞÇİLER TOPLUCA YÜRÜDÜ, JANDARMA ÖNLEM ALDI


Akkuyu'da iki aylık maaşlarını ödenmediği için eylem yapan işçiler dün sabah saatlerinde ikinci ünitenin çalışma sahasına gitti.

Burada bir süre toplu olarak yürüyerek eylem yapan işçiler, işverenin işe başlama yönündeki çağrılarını dinlemeyerek maaşları ödeninceye kadar eyleme devam edeceklerini dile getirdi.

Akkuyu’da yaşanan işçi eylemi nedeniyle jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgede yağan yağmura rağmen işçilerin eylemi sürdürdükleri öğrenildi.

[old_news_related_template title="Esnaf kuryeler isyanda: Yemek Sepeti ve Banabi çalışanları da eylemde" desc="Maaşlarına yapılan düşük zammı kabul etmeyerek kontak kapatma eylemine giden Trendyol Express çalışanlarının kazanımlarından sonra eylemler taşımacılık iş kolundaki diğer önemli firmalara da sıçradı. HepsiJet ve Scotty çalışanlarının eylemlerinden sonra Yemek Sepeti ve Banabi'nin esnaf kuryeleri de bugün eyleme başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/01/iecrop/dc7d4334-0474-4c8a-a8f2-8c04a6a47aba_16_9_1643706636.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/son-dakika-esnaf-kuryeler-isyanda-yemek-sepeti-ve-banabi-calisanlari-da-eylemde-6924333/"]

[old_news_related_template title="Trendyol Express çalışanları kazandı" desc="İki gün önce maaşlarına yapılan yüzde 11'lik zammı protesto etmek için kontak kapatma eylemlerine başlayan Trendyol Express çalışanlarının eylemleri sonuç verdi. Sözleşmeli teslimatçıların maaşlarına yüzde 39 zam yapıldı ve aylık toplam hak edişlerinin 12 bin 500 TL + KDV olacağı belirtildi. Teslimatçıların hak edişleri yakıt, araç masrafı gibi giderler sonrası 4 bin TL'ye düşüyordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/26/iecrop/whatsapp-image-2022-01-26-at-12.52.04_16_9_1643191209.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/trendyol-express-calisanlarindan-suresiz-eylem-karari-6912991/"]