ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, iPad markalı tabletlerinin üretiminin bir kısmını Çin'den Hindistan'a taşımak için çalışma yürütüyor.

CNBC'de yer alan ve Hindistan hükümetine yakın iki kaynağa dayandırılan haberde Apple ile yetkililer arasındaki görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Kaynaklara göre Hindistan, Apple'ın iPad üretiminin bir kısmını Çin'den taşıma seçeneklerini araştırmaya başladı. Teknoloji devinin yetkililerle devam eden görüşmelerde bulunduğu aktarılırken konuya dair henüz somut bir adım atılmadığı belirtildi. Ancak hükümetin çabası başarılı olursa, Apple'ın ülkedeki üretim üsleri genişleyecek.

HİNDİRTANDA ÜRETİME BAŞLAMIŞTI


Apple konu ile ilgili sorulan sorulara yanıt vermedi. Dev şirket, bu yılın başlarında Hindistan'ın güneyinde amiral gemisi iPhone 14'ün montajına başladığını duyurmuştu. Apple, birkaç yıldır iPhone'un eski modellerini de bu ülkede üretiyor.

Ancak kaynaklar, iPad gibi karmaşık cihazlar üretme konusunda uzman kişilerin eksikliğini vurguladı. Kaynaklar bu durumun Hindistan'daki planları yavaşlatabileceği konusunda uyardı.

ÇİN'İN KATI COVİD POLİTİKASI APPLE'I ARAYIŞA İTTİ


CNBC'ye göre, Apple'ın tedarik zincirini Çin'den başka ülkelere kaydırma isteği, Pekin'in katı sıfır covid politikası nedeniyle artıyor. Apple, kasım ayı başlarında Çin'deki kısıtlamalar nedeniyle iPhone sevkiyatlarının erteleneceği konusunda uyarmış ve analistler Apple bilançolarını ilişkin tahminlerini düşürmüştü.

Öte yandan The Wall Street Journal da hafta sonu Apple'ın üretimi Çin'den kaydırıp Hindistan ve Vietnam gibi kimi Asya ülkelerinde çeşitlendirmek istediğini duyurmuştu.

[old_news_related_template title="Apple Store'da güpegündüz soygun: 652 bin TL'lik cihaz çaldılar" desc="ABD'nin California eyaletindeki bir Apple Store önceki gün adeta yağmalandı. Yüzleri maskeli bir grup genç, müşteriler varken içeri girip iPhone, iPad ve bilgisayarları sırtlanıp çıktı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/05/iecrop/hirsiz-video1_16_9_1670226764-325x160.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/apple-storeda-gupegunduz-soygun-652-bin-tllik-cihaz-caldilar-7517873/"]