Perakende zinciri Migros'un, düşük maaş zammı dayatmasını protesto eden 257 işçinin işten çıkartmasına, Eskişehir'deki sivil toplum kuruluşları da tepki gösterdi.

Maaşlarına zam istedikleri için işten atılan Migros işçilerine, Eskişehir de destek verdi.

Migros'tan işten atılan işçilere destek vermek amacıyla Eskişehir'de çeşitli sivil toplum kuruluşları ve DİSK'e bağlı Nakliyat-İş çalışanları, Köprübaşı Migros mağazası önünde eylem yaptı.

Eyleme katılanlar, 'Haksız yere işten atılan 257 çalışanın yanındayız', 'Migros'u boykot ediyoruz', 'Açlığa yoksulluğa hayır' yazılı dövizler açtı, 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Migros işçisi yalnız değidir' şelinde slogan attı. Eyleme katılanlar üzerinde 'Emekçi düşmanı Migros. Protesto ediyoruz' yazılı siyah çelengi de Migros mağazasının kapısına bıraktı.


'TALEPLER AÇIK, GEÇİNEMİYORUZ'


DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Genel Mali Sekreteri Ali Özçelik, yaptığı açıklamada, "Ülkemizin birçok yerinde halkımız demokratik şekilde bireysel ya da toplu şekilde haklı tepkisini dile getirmektedir. Talepler çok açık, zamlar geri alınsın. Ücretler artırılsın, geçinemiyoruz demekteler." dedi.

Özçelik, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yine Migros depo çalışanları; insanca çalışma koşulları ve insanca yaşayabilecek bir ücret için iş bırakmışlar ancak işverenin gaddarca, pervasızca tutumu ile karşılaşmış ve 257 işçi bir gecede işten atılmıştır. Talepleri son derece insanidir. Primlerinin yasal güvenceye alınmasını istiyorlar. Günlük saat ücretlerine 1 ekmek parası kadar zam istiyorlar. Ve elbette haksız şekilde işten atılan arkadaşlarının işe iadesini istiyorlar."

[old_news_related_template title="Migros'tan işten çıkarmalarla ilgili açıklama" desc="Esenyurt'taki deposunda işten atılan işçilere yönelik açıklama yapan Migros, talep edilen zam talebinin prim dahil yüzde 80'e denk geldiğini, bunun da mümkün olamayacağını ifade etti. Şirket, iş bırakma eylemleri nedeniyle gıda tedarik zinciri kırıldığı için işten çıkarmaların olduğunu duyurdu. İşçiler ise yapılan zammın yüzde 8 ile sınırlı kaldığını, primleri ise düzenli alamadıklarını söylüyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/11/iecrop/migros2_16_9_1551846974_16_9_1644568586.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/migrostan-atilan-iscilere-yonelik-aciklama-6946125/"]

[old_news_related_template title="Migros'un Esenyurt deposunda iş bırakan işçiler işten atıldı" desc="Migros'un Esenyurt'taki deposunda maaşların iyileştirilmesi ve primlerin düzenli hale getirilmesi talebiyle iş bırakan DGD-Sen üyesi bazı işçilerin işine son verildi. İşçiler, taleplerine işten çıkarılanların geri alınmasını da ekleyerek eylemlerine devam ediyor. Taşeron firma Us Grup'tan yapılan açıklamada ise yapılan zammın primlerle birlikte yüzde 54'ü bulduğu vurgulandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/10/iecrop/migros-un-esenyurt-deposunda-direnen-250-iscinin-isine-son-verildi-978588-5_16_9_1644494205.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/migrosun-esenyurt-deposunda-is-birakan-isciler-isten-atildi-6944413/"]

[old_news_related_template title="Esnaf kurye eylemleri diğer sektörlere sıçradı: Güçlü itiraz başladı" desc="Artan hayat pahalılığına rağmen yapılan düşük zamlar birçok sektörde eylem dalgası yarattı. Esnaf kuryelerle başlayan süreç, tekstil, gıda ve perakende sektörlerine sıçradı. Doç. Dr. Ümit Akçay, pandemi sürecinde elde edilen yüksek kârlılıktan işçilerin de paylarını istediklerini söyleyerek 'Otoriter emek rejimine karşı güçlü bir itiraz başladı' diyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/03/iecrop/06-kurtarildi_16_9_1643886100.gif" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/esnaf-kurye-eylemleri-diger-sektorlere-sicradi-guclu-itiraz-basladi-6928816/"]