Reuters'ın Rusya'nın Ulusal Kartlı Ödeme Sistemleri'nin yöneticisinden aktardığı bilgiye göre Rus Mir banka kartları, bazı bankaların kullanımlarını askıya almasına rağmen işlemeye devam ediyor.

ABD geçtiğimiz hafta Türkiye'de de kimi bankaların kabul ettiği ödeme sisteminin yaptırımlardan kaçmanın aracı olabileceğini belirterek bu sistemi kullanan kuruluşları uyarmıştı. Uyarıların ardından Denizbank ve İş Bankası pazartesi günü sistemi askıya aldıklarını açıklamıştı.

RUSYA MERKEZ BANKASI: MİR KULLANAN ÜLKELER ARTACAK


Rusya Merkez Bankası ise geçen hafta, ABD'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlardan kaçmaya çalışan kişi ve kurumlara yeni yaptırımlar getirmesine rağmen Mir kartlarının kullanılabildiği ülkelerin sayısını arttırma vaadinde bulunmuştu.

Mir kartları şu an yalnızca Küba, Güney Kore, Vietnam ve birkaç eski Sovyetler Birliği ülkesinde kullanılabiliyor. Türkiye'de şuanda Vakıfbank, Ziraat Bank ve Halkbank bu sistemi kullanmaya devam ediyor.

[old_news_related_template title="AB ülkeleri, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım paketi hazırlayacak" desc="AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlarla ilgili 'Hem kişisel hem de sektörel yeni kısıtlayıcı önlemler alacağız. Ukrayna ordusunu desteklemeye devam edeceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/22/iecrop/josep-borrell-reuters_16_9_1663829663.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/ab-ulkeleri-rusyaya-yonelik-yeni-yaptirim-paketi-hazirlayacak-7377257/"]