Ülke genelinde milyarlarca liralık vergi denetimleri yapan vergi müfettişleri, kamudaki adaletsiz maaş sisteminin özel sektöre büyük bir beyin göçü başlattığını bildirdi. Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) Başkanı Ahmet Halis Başli, Maliye’deki birinci sınıf bir vergi müfettişi 21 bin lira maaş alırken aynı sınıfta bulunan Sayıştay denetçisinin 35 bin TL, Adalet müfettişinin ise 42 bin lira maaş aldığını, ücret uçurumunun kamuda ciddi rahatsızlığa yol açtığını söyledi.

KAMU ZARARDA

Ücret adaletsizliği yüzünden kamudan özel sektöre geçişlerin hızlandığını belirten Başli, özel sektöre geçen müfettişlerin 60 bin ile 100 bin lira maaşlara transfer olduğunu bildirdi. Başli, devletin 3-5 yıl boyunca yetiştirdiği vergi müfettişlerinin hiç istemedikleri halde özel sektöre geçmek zorunda kaldığını, bu nedenle kamunun zarara uğradığını belirtirken, özlük haklarının acilen düzeltilmesini istedi. Başli, maaş adaletsizliği yüzünden 2 bin kişiden oluşan bir promosyon grubunun istifalarla 900 kişiye düştüğünü bildirdi. VMD Genel Sekreteri Talha Demirtaş da, düşük maaşın vergi denetimlerini olumsuz etkileyip etkilemediği sorusuna, “Biz yargı mensupları gibi vicdanla cüzdan arasında kaldığımızı söyleyemeyiz. Kalırsak kamuda kalmaz, çok yüksek maaşa özel sektöre gideriz” dedi.

Kritik görevler üstleniyorlar


Ahmet Halis Başli, vergi müfettişlerinin Demir Yumruk, FETÖ, kara para gibi bir çok operasyonda kritik görevler aldığını belirtirken son dönemde enflasyonla mücadele timinde de bulunarak firmaların stok ve fiyatlarını sahada inceleyip rapor yazdıklarını söyledi. Başli, müfettiş sayısının artırılması halinde fiyat denetimlerinin daha etkili yapılabileceğini ifade etti.

[old_news_related_template title="Liyakatsizlik en başarılı kurumları bile ne hale getirdi!.." desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/13/iecrop/ugur-dundar-son_16_9_1660422142.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/ugur-dundar/liyakatsizlik-en-basarili-kurumlari-bile-ne-hale-getirdi-7306948/"]

[old_news_related_template title="Muharrem İnce'den Erdoğan'a: Beceriksiz ve liyakatsiz kadrolarını al da git" desc="Borsa İstanbul'da manipülasyon yapıldığını belirten Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, 'Bakan Nebati ise olan biten karşısında bitki rolü yapıyor' dedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a seslenen İnce, 'Beceriksiz ve liyakatsiz kadrolarını al da git' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/21/iecrop/1-ince_16_9_1663789180.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/muharrem-inceden-erdogana-beceriksiz-ve-liyakatsiz-kadrolarini-al-da-git-7376837/"]