Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanları'nda iki termik santrale kömür sağlamak amacıyla yaklaşık 680 dönümlük ormanlık ve zeytinlik arazide maden ocağı açmasına dur demek için 400 gündür nöbet tutup direnen İkizköylüler mücadelesini sürdürürken devam eden davada 3. kez bilirkişi keşfi yapıldı.

KÖYLÜLER DİRENİŞİ SÜRDÜRDÜ

Bilirkişi keşfine çok sayıda doğasever ve köylüler de katıldı. Doğaseverler, "Akbelen için adalet", "Zeytin kardeşliği kazanacak", "Ormanımızı vermeyeceğiz" pankartları açtı.

AĞACIN GÖLGESİNE SIĞINDILAR

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanları'nda üçüncü kez yapılan bilirkişi incelemesine katıldı. Erbay, şirket temsilcilerinin, bir ağacın gölgesine sığındığı görüntüye dikkat çekti. Erbay, "Katlettikleri zeytin ağaçlarının gölgesine sığınmak zorunda kaldılar" yorumunda bulundu.

"BODRUM VE MİLAS'I SUSUZ BIRAKACAKLAR"

Erbay, inceleme alanında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bölgede üçüncü kez keşif yapılıyor. Maden sahasının genişletilmesi için, yüzlerce yıldır yöre halkının geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarımız yok edilmek isteniyor. Burada büyük bir doğa talanı var. Bu bölge Bodrum ve Milas bölgesinin temiz su kaynaklarının olduğu bir bölge. Bu projenin hayata geçmesi sonucunda bu su kaynaklarına geri dönüşü olmayan zararlar verilecektir. Bodrum ve Milas susuz kalacaktır. Biz doğamızı talan projelerine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”

AĞAÇLARI SÖKÜP YENİDEN DİKMİŞLERDİ

Daha önce yapılan keşifler öncesinde termik santral şirketi zeytin ağaçlarını iş makinaları ile yerinden sökmüş köylülerin eylem ve tepkileri üzerine geri dikmek zorunda kalmıştı.

[old_news_related_template title="Akbelen'de 400 gündür nöbet tutuyorlar! 3. kez keşif yapılacak" desc="Muğla’nın Milas ilçesindeki iki termik santralin kömür sağlamak amacıyla yaklaşık 680 dönümlük ormanlık ve zeytinlik arazide maden ocağı açmasına dur demek için 400 gündür nöbet tutup direnen İkizköylüler mücadelesini sürdürürken devam eden davada 3. kez keşif yapılacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/07/iecrop/akbelen_16_9_1659884220.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akbelende-400-gundur-nobet-tutuyorlar-3-kez-kesif-yapilacak-7293962/"]

[old_news_related_template title="İdare Mahkemesi, Akbelen ormanlarını kömür için kesmek isteyen şirkete 'dur' dedi" desc="Muğla’nın Milas ilçesindeki Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak amacıyla asırlık çam ağaçlarının bulunduğu Akbelen ormanlarında direnen köylü ve çevrecilere müjdeli haber bölge idare mahkemesinden geldi. Mahkeme termik santral şirketinin 'ömrünü doldurmuş' gerekçesiyle ağaç kesim talebini reddetti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/30/iecrop/352a6a57-72b8-4ff7-a59f-da97da834ed9_16_9_1659180859.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/milas-akbelen-ormanlarini-komur-icin-kesmek-isteyen-sirkete-idare-mahkemesi-dur-dedi-7279001/"]