AKP'nin 81 kentteki il başkanlıkları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş ile TV programına katılan CHP'li Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

- Bu ülkeye hizmet etmekten başka derdi ve tasası olmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Cumhurbaşkanlığı makamı, bu milletin iradesini temsil eder. Milletin temsil edildiği Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlük, hadsizlik, zavallılıktır. Hiçbir akl-ı selim sahibi, hakareti ifade özgürlüğü olarak nitelendiremez.

- Cumhurbaşkanımızı hedef alan bu çirkinliği, anti demokratik ve faşizan sözleri şiddetle kınıyoruz. AK Parti teşkilatları olarak Sedef Kabaş, Engin Özkoç ve Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bu meselenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.

[old_news_related_template title="Sedef Kabaş tutuklandı" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, savcılığa ifade verdikten sonra sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı. Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, tutuklama kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’de ifade hürriyetini kısıtlayıcı bir uygulamanın insanlar üzerindeki bir baskının bir tezahürüdür” dedi. Öte yandan, Kabaş’ın hakimlik ifadesi ve tutuklama kararının gerekçesine ulaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/22/iecrop/sedef-kabass-2_16_9_1642867905.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskanina-hakaretten-gozaltina-alinan-sedef-kabas-tutuklandi-6905568/"]

[old_news_related_template title="Sedef Kabaş'ın avukatından açıklama: Korkmuyor, çünkü haklı" desc="'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz, 'Müvekkilem Sedef Kabaş'ı ziyaret ettim. Morali çok yüksek, korkmuyor. Çünkü, haklı' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/23/iecrop/sedef-kabas-5_16_9_1642959081.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sedef-kabasin-avukatindan-aciklama-korkmuyor-cunku-hakli-6907446/"]