Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı Fidanlı Mahallesi'nde geçen hafta meydana gelen heyelanda, temelinin oturduğu zeminin yarısı kayan, 4 katlı ve 8 daireli binada yıkılma tehlikesi oluştu.

Binada yaşayanlardan bazıları, dairelerinden ayrılarak, ilçede kiralık eve taşınırken, kimileri de yıkılma riskine rağmen kalmaya devam etti. Mahalle yolunun bir kısmının da çöktüğü heyelanda yaşadıkları korkuyu  anlatanlar, yardım beklediklerini söyledi.

Evinin önündeki asfalt yolun çöktüğünü anlatan Fatma Hanım Altunkaya, "Yolun altındaki toprak kaydı. Evimiz de tehlikede. Ahırım var, ineklerim var. Onlar da tehlikede. Yağmur yağdığı zaman ev çökebilir diye korkuyorum" dedi.

YAKASINA YAPIŞTI, TEHDİT ETTİ

Toprak kayması nedeniyle ilçede kiraya çıktığını belirten Nazmi Altunkaya ise "Biz belediyeye dilekçe verdik, 'Yol ve bina tehlikede' dedik. Yollar zaten hep çatlamış. Korkudan evlerimizde yatamıyoruz. Ev heyelanda gider diye gittim ilçe merkezinde kirada oturuyorum" diye konuştu.

Bina sakinlerinin açıklama yaptığı sırada mahalleye gelen Köprübaşı Belediye Başkanı AKP'li Ali Aydın, heyelanı basına haber verdiğini öne sürdüğü Eyüp Emin Erdoğan'ı yakasından tutarak çekiştirip, itekledikten sonra tehdit ve hakaretlerde bulundu.

"BİZE MÜRACAAT ETMEDEN..."

Aydın, bu anları görüntüleyen muhabiri de engellemek istedi. Yolda herhangi bir tehlike olmadığını savunan Aydın,

"Vatandaş kendi kendine söylemlerde bulunuyor. Hiçbir makama müracaatları yok. Evin sahibi Nusret Altunkaya'dır.

Kendisi burada değil. Diğer arkadaşlar Eyüp Emin Erdoğan'ın kışkırtmasıyla sağda solda kasıtlı yaygara koparıyorlar.

Ne Büyükşehir Belediyesi'ne ne de belediyemize bir müracaat olmadı. Yolda herhangi bir zarar yok, olsa zaten biz müdahale ederiz. Önlemi belediye alır. Bu kişiler belediyeye müracaat etmeden basına bilgi veriyorlar" dedi.

Eyüp Emin Erdoğan ise "Güzelce oturup anlatıp anlaşmak varken uygunsuz kelimeler bize saldıran belediye başkanını kınıyorum" diye konuştu.

BAŞKANIN SALDIRDIĞI NALBURA 1500 TL 'İŞGALİYE' CEZASI

Başkan Ali Aydın'ın, heyelan bilgisini basına haber verdiği iddiasıyla yakasından tutarak çekiştirip, itekledikten sonra tehdit ve hakaretlerde bulunduğu nalbur Eyüp Emin Erdoğan'a, belediye zabıta ekiplerince yolu işgal ettiği iddiasıyla 1500 TL ceza kesildi.

Usulsüz kesildiğini öne sürdüğü para cezasına itiraz eden Erdoğan, "40 yılıdır ilçede nalbur işletmeciliği yapıyorum. Sabah malzemeleri kendi arabamdan iş yerime boşaltırken zabıta ekipleri geldi, 1500 lira işgaliye cezası kesti.

Heyelan olan mahalleyi basına duyurduğum iddiasıyla tarafıma her türlü şiddeti uygulayan belediye başkanı şimdi de keyfi uygulanan bir ceza kesti. Bunun acilen iptal edilmesini talep ediyorum. Bu pandemi döneminde bu cezayı ödeyebilecek bir durumumuz yok" dedi. (DHA)(DHA)


[old_news_related_template title="Makine mühendisini zabıta yapan AKP'li başkana mahkemeden kötü haber" desc="Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, sözleşmesini feshettiği makine mühendisi İbrahim Dal’ı, mahkeme kararına aykırı olarak zabıta yapıp, özlük haklarını ödemeyince mahkeme tarafından 20 bin TL manevi tazminat cezasına çarptırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/17/iecrop/mahkeme_16_9_1645085295.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/makine-muhendisini-zabita-yapan-akpli-baskana-mahkemeden-kotu-haber-6957877/"]

 

 

[old_news_related_template title="AKP'li başkandan skandal sözler: Böyle bir liderleri olsa Atatürk'ün heykellerini yıkarlar" desc="Kocaeli'nin Başiskele Belediye Başkanı AKP'li Yasin Özlü, partisinin İlçe Danışma Toplantısında, CHP'lileri hedef alarak, 'İyi ki AK Partiliyiz. CHP’li de olabilirdik Allah korusun. Bu CHP’liler var ya (arkasındaki Erdoğan fotoğrafını göstererek) böyle bir liderleri olsa Atatürk’ün heykellerini yıkar, onun heykellerini koyarlardı” ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/17/iecrop/ak_16_9_1645077661.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-baskandan-skandal-sozler-boyle-bir-liderleri-olsa-ataturkun-heykellerini-yikarlar-6957555/"]