AKP’li Şanlıurfa Akçakale Belediyesi’nden alacağı olanlar belediyeyi icraya verdi. İcra yağmuru ile baş edemeyen Belediye, eski belediye binasının arsasını ihaleye çıkararak, borçlarını ödeyecek.

2014-2019 arasında AKP’li Abdülhakim Ayhan döneminden kalan borçlar AKP’li Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya’nın başını ağrıtıyor. Belediye, eski borçları ödeyebilmek için icra yoluyla ihaleye çıkıldığını şöyle duyurdu:

“Akçakale Belediyemizin geçmiş dönemden kalan borçları nedeni alacaklılar tarafından icraya başvurulduğu ve sürecin icra aşamasına geldiği kamuoyuna duyurulur. Önceki dönemden kalma alacakları nedeni ile kurumumuza müracaat eden alacaklıların fatura karşılığı bulunmadığı için talep edilen ödemeler tarafımızca yapılmamıştır. Yaşanan süreç esnasında belediyemizin eski binası ile ilgili icra kararı verilmiş ve eski belediye yerinin ihalesi yapılacaktır’’



"PARTİZANLIĞIN SONU FELAKETTİR"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, belediye binası yerinin ihale ile satışa çıkarılmasına tepki gösterdi ve “Alacaklıların kapısına dayandığı Akçakale Belediyesi’nin eski belediye binasının kıymetli yeri satılığa çıkarıldı. Konum olarak ilçenin en güzel yerinde, yerleşkesinde sosyal belediyeciliğin uygulanması gerekirken, söz konusu belediye alanının borç karşılığında verilmesi günahtır, vebaldir. Partizanlığın sonu felakettir” dedi.

KREŞ BİNASINA HACİZ GELMİŞ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şunları belirtti:

*Batağındaki AKP’li Akçakale Belediyesi’nde çocuk kreşi binasına da haciz geldi. İcra müdürlüğünün borç karşılığında belediye kreş binasını da satışa çıkaracağı bilgisini edindik. Peki bu aşamaya nasıl gelindi? Akçakale Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi Eylül 2018’de açıldı.

* Akçakale Belediyesi tarafından ilçenin göbeğinde 2 milyon TL’ye yaptırılıp hizmete sunulan sıfır binada kreş öğretmenleriyle birlikte 21 kişi çalışıyordu. Çok sayıda ailenin çocuklarına hizmet veriliyordu.

* Seçim sonrası koltuğa oturan yeni belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya döneminde zarar ettiği gerekçesiyle krey kapatıldı. 21 kişi işten çıkarıldı. 2 milyon TL’ye malolan kreş binası ise, AKP’li Akçakale Belediye Meclis Üyesi’ne kiraya verildi.

KREŞ ÖZEL KOLEJE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Söz konusu kreş binasının Haziran 2019’de özel koleje dönüştürüldüğünü, belediyenin kreşi kapatıp, binasının özel kolej yapılmasıyla kamu yararının ortadan kalktığını ve binaya haciz geldiğini kaydeden Tanal açıklamasını şöyle sürdürdü:

* Belediyenin haciz gelen eski kreş binasının şu anki değeri 10 milyon TL civarında.Haciz işlemi başlatıldıktan sonra binadaki tabela değişimi de dikkat çekiyor. Eski belediye kreşi, yeni özel kolej binasına Akçakale Belediyesi Kültür Basın ve Proje Müdürlüğü tabelası iliştirilmiş. Hemen kapı girişine de kreş ve gündüz bakım evi tabelası konulmuş.

İCRADAN KURTULMAK İÇİN İLGİNÇ FORMÜL

Belediye yetkililerinin binayı icradan kurtarmak için tabela değişikliğine gittiklerini vurgulayan Milletvekili Mahmut Tanal açıklamasının devamında şu iddiaları sıraladı:

* Ancak, bina içerisinde özel kolejin sloganını, afişlerini kamufle etmeyi unutmuşlar. Tabela değişiminin sebebi, binada belediye faaliyetlerinin yürütüldüğü kamu yararının bulunduğu gerekçesiyle binanın icradan kurtulmasını engelleme.

* Hile ile hacizden kurtulmaya çalışan Akçakale Belediyesi, belediyenin kreş hizmetlerini durdurmasaydınız zaten binaya kamu yararı gereği icra gelmezdi. Değer miydi bu kadar oyun çevirmeye? Zarar ediyor gerekçesiyle kreş ve gündüz bakım evi hizmeti durdurulur mu?

ZATEN PARAYLA HİZMET VERİLİYORDU

Ailelerden toplanan paranın zaten Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin masrafını karşıladığını savunan Tanal, şunları söyledi:

* Belediye ticarethane değildir. Zarar edilse bile sosyal belediyecilik anlayışı gereği faaliyet durdurulmaz. Kaldı ki kapattığınız yer, kreş ve gündüz bakım eviydi” şeklindeki paylaşımına şöyle devam etti: “Belediyenin kreşini kapatıp, özel kolej yapması için binayı AKP’li belediye meclis üyesine kiraya verdiniz.

* Ne kadar kira aldığınız da bilinmiyor. Binaya haciz gelince satılmasın diye belediye tabelasını asıyorsunuz. Kamu yararının gözetilmediği kayırmacı, iş bilmez belediyecilik anlayışını ibretlik bir örnektir bu hadise. İşte Sayın Erdoğan ve Süleyman Soylu sizin belediyeleriniz bu tür işlerle uğraşıyor.

ERDOĞAN VE SOYLU’YA ÇAĞRI

Tanal paylaşımının son bölümünde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu çağrılarda bulundu:

* Başta Akçakale Belediyesi olmak üzere, Şanlıurfa’daki belediyelerinizde daha neler neler var. Gerçi, çoğunu siz de biliyorsunuz. Şikayette de bulunduk. Mecburen müfettiş de gönderdiniz.Ancak, usulsüzlüklerin üzerine gidilmedi. Müfettiş raporlarında yer verilmeyen usulsüzlüklerin üzerine gidilmedi.

* Müfettiş raporlarında yer verilmeyen usulsüzlükleri bir bir ifşa ediyoruz. Seyirci kalmayın. Siyasi saiklerle CHP’li belediyelerle uğrayacağınıza, Şanlıurfa’daki belediyelerinizi mercek altına alın.

[old_news_related_template title="AKP'li belediye CHP'li belediyenin parkına el koydu" desc="Samsun'un Atakum ilçesine dönemin CHP'li belediyesi tarafından 6 dönümlük arazi üzerine yapılan Emek Park'a, AKP'li Büyükşehir Belediyesi el koydu. TEKNOFEST Bilim ve Teknoloji Merkezi yapmak için alınan karar oy çokluğuyla kabul edildi. Park alanı 'büyükşehir hizmet alanı' olarak onaylandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/13/iecrop/7a541de8-a88b-440b-a86c-99ce7d917745_16_9_1644731546.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-belediye-chpli-belediyenin-parkina-el-koydu-6949764/"]

[old_news_related_template title="Atatürk düşmanı yazar AKP'li belediyenin etkinliğinde" desc="Konya’nın AKP’li Meram ilçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Atatürk’e eleştiri ve hakaret paylaşımlarının yanı sıra, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen’i öven kitaplar yazan Mustafa Armağan’ın konferansına vatandaşları davet etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/11/iecrop/sozde_16_9_1644576171.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ataturk-dusmani-yazar-akpli-belediyenin-etkinliginde-6946601/"]