AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP Genel Merkezi ziyareti ve milletvekilleriyle buluşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik; CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin parlamenter sistem çalışmasıyla ilgili şunları söyledi:

- Karşı ittifak içindeki siyasi tartışma bizi çok ilgilendirmiyor. Belli sayıda bir parti, parlamenter sistemle ilgili olarak bir ittifak içinde olduklarını ifade ediyorlar. Vatandaşın önüne böyle bir projeyle çıktığınız zaman bir iç tutarlılığınız olması lazım. Ama tutarsızlığın büyüdüğünü görüyoruz.

- O ittifakın içinde kimin kime muhtaç olduğu milletin tartışması değil, kimseyi ilgilendiren bir konu değil. Tutarsızlıklar net bir şekilde görülüyor. Ne oturma düzeni, ne kimin kime muhtaç olduğu tartışmaları gerçek tartışmalar değil. Bu siyasi savrulmadan başka bir şey değildir.

[old_news_related_template title="6 partiden parlamenter sistem açıklaması: Yüzde 100 uzlaşı sağladık" desc="Muhalefetteki 6 siyasi partinin temsilcileri, TBMM'de devam eden 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' toplantılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İlk toplantılarda yüzde 100 uzlaşı sağlandığını belirten siyasi parti temsilcileri, 'Tüm temel ilkelerde anlaşıyoruz' mesajı verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/13/iecrop/tbmm-depo-1_16_9_1636833167.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/6-partiden-parlamenter-sistem-aciklamasi-yuzde-100-uzlasi-sagladik-6767546/"]