AKP’li Meclis Üyesi Muhammet Demir’in sahibi olduğu Topçam Köyündeki Kuvars Maden İşletmesi’nde bugün gerçekleştirilen patlatma, çevrede yine paniğe neden oldu.

Haftada iki gün yapılan patlamalardan en fazla etkilenen 50 metre mesafede evleri bulunan Coşkun ailesi yine büyük panik yaşadı. Cennet-Ali Coşkun çifti ve üniversite öğrencisi kızları, dinamitler art arda patlarken korkudan çığlıklar attı.

“MEYDAN OKUMA PATLAMASI”

Yerleşim yerlerine bu kadar yakın noktada patlatma yapılmasının yasalara aykırı olmasına karşın, şirkete kimsenin müdahale etmediğini söyleyen Topçam Köyü sakinleri, “Maden şirketi son 5 günde onlarca asırlık çam ağacını kesti. Müdahale edip durdurduk. Ertesi gün bu bölgede yangın çıktı. Orman nemli olduğu için yangın büyümedi. Bir gün sonra yine çamları kesmeye başladılar. Yine durdurduk. Bununla ilgili haberler ve Çine Yaşam Platformu’nun tepkileri bugünkü SÖZCÜ gazetesi ve bazı basın organlarında yer aldı. Bizi ve tepkileri umursamadıklarını göstermek ve meydan okumak için bugün büyük bir patlatma daha yaptılar. Burada hiçbirimizin, can güvenliği yok. Evlerimiz, arazilerimiz, hayvanlarımız tehdit altında” diyerek güvenlik güçlerini görevlerini yapmaya davet etti.

[old_news_related_template title="'AKP'li meclis üyesinin şirketi dinamit patlatıyor, ağaç kesiyor'" desc="Aydın'ın Çine ilçesindeki Madran Dağı Topçam Köyü'nde ki maden ocakları için asırlık çam ağaçların kesilmesine yöre sakinleri tepki gösterdi. SÖZCÜ'ye konuşan Çine Yaşam Platformu (ÇİYAP) sözcüsü Ahmet Uslu, 'Madran Dağının geleceği tehlikede' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/20/iecrop/bf243ff9-5177-4461-be23-7ce423fc44d5_16_9_1650456323.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-meclis-uyesinin-sirketi-dinamit-patlatiyor-agac-kesiyor-7086283/"]