[imza_template desc="İsmail AKDUMAN,Hakan KAYA" arry="İsmail AKDUMAN,Hakan KAYA"][/imza_template]

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ilçe ilçe sürdürdüğü esnaf ziyaretlerine bugün Kırşehir'de devam etti.

Akşener'in buradaki ilk durağı Akpınar ilçesi oldu. Vatandaşın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Akşener, kendisini takip eden vatandaşlara da hitap etti.

image small

"EMİR DEMİRİ KESER"

"Başbakan Meral" sloganlarıyla karşılanan Akşener, şu ifadeleri kullandı;

*Bugün ben esnaf gezip diğer ilçemize gidecektim. Sonra da iftar yapacağız merkezde. Ama ben bir iddia ile geziyorum.

*O da şu: Seçmen velinimet olsun diye. Arkamda (arka tarafında duran kişileri eliyle göstererek) eski politikacılar var. O zaman seçmen velinimetti. Hazır olda mıydı bütün partiler karşınızda? Hazır oldaydı.

*İşte onu yeniden canlandırmak için geziyorum. Sizin dertlerinizi kamuoyuna mal etmek için geziyorum. Kutuplaştırmanın dışına çıkarmak için geziyorum. Ama bir şey oldu. Bütün programımız, esnaf ziyareti sonrası devam etmekti. Muhtarım dedi ki, 'Çık sandalyenin üzerine el salla.' (Gülerek) Biz de dedik ki, 'Emir demiri keser...' ve çıktık.

image small

ESNAF YAŞANANLARI TEK TEK ANLATTI

Kentteki gezisinde bir esnafsa Akşener'e ekonomide yaşananları şöyle anlattı;

*İşlerimiz kötü, Türkiye'nin hali kötü yani görüyorsunuz. Alım gücü bitti. 60 liralık yağ, 200 lira oldu. Burada hiçbir satış yapamıyoruz. Dükkan kirasını bekliyorlar.

*Bugün işe gittiğimiz zaman parayı hemen alamıyoruz, iş bitimi parayı alabiliyoruz. İnsanların alım gücü de azaldı. İnşaata gidiyorum adam çimentonun torbası 75 TL diyor, yapamıyor.

*Bir inşaat musluğu 30 liraydı, şimdi 70-80 lira. Nasıl alacaklar? 2 bin 500 TL emekli maaşı alanlar var, yetişmiyor, millet perişan.

"BUYRUN MİLLETİN SESİ"

Görüntüleri sosyal medyadan paylaşan Akşener, şu ifadeleri kullandı;

"Memleketimizi kasıp kavuran pahalılığın izleri Kırşehir’imizde de aynı… 60 liralık yağın 200 lira olduğu, artık milletimizin alım gücünün tükendiği acı gerçeklerle karşı karşıyayız.

*Biz gerçekleri dile getirdikçe 'yaygaracılık' ile suçlayanlar; Buyurun, milletin sesi…"

image small

GAZETECİLERİN SORULARINI YANITLADI

Kırşehir'de esnaf ziyaretlerine devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iftar programı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriğinin kesilmesine ilişkin değerlendirmesi sorulması üzerine şöyle konuştu:

"DİKKAT ÇEKMEK AMAÇLI BİR TUTUM"

"Sayın Kılıçdaroğlu elektrik faturalarını ödememe tutumuyla; 3.5 milyon civarında elektrik abonesinin elektriği kesiliyor, 1.5 milyona yaklaşan bir doğalgaz abonesinin de doğalgazı kesik. Dolayısıyla oraya dikkat çekmek amaçlı bir tutum aldı. Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesilmesi basının, herkesin ilgisini çekti; bir genel başkanın evinin elektriğinin kesilmiş olması.

"ÇOK OLUMLU DEĞERLENDİRİYORUM"

Bu umarım, ödeyemediği için elektriği kesilenlere dikkat çeker. Zor durumdaki insanların iktidar tarafından problemlerinin çözülmesi için bir adım atılmasına sebep olur. Bu açıdan çok olumlu değerlendiriyorum bu tutumu.

"SADECE İKİ FİRMANIN VERGİ BORCUNDAN DAHA DÜŞÜK"

Ama şimdi bir şey daha var. Elektrik ve doğalgaz parasının bir şekilde ortadan kaldırılmasının fiyatı ne biliyor musunuz? 1 milyar 225 milyon lira. Cengiz İnşaat'ın ve Turkcell'in vergi borcunun silinmesinden daha düşük. Sadece iki firmanın vergi borçlarından daha düşük.

"FATURAYI BEN ÖDEYEBİLİRİM"

(Gülerek) Bu işte tabi Selvi hanımın durumu zor. Kılıçdaroğlu hem sözünü yere düşürmemiş olur, müsaade ederse ben ödeyebilirim hanenin elektrik borcunu. O da Selvi hanım için."

İFTAR PROGRAMINDA KONUŞTU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırşehir ziyareti kapsamında partisinin il başkanlığınca düzenlenen iftara katıldı.

Cacabey meydanındaki iftar ardından alandaki kalabalığa seslenen Akşener, 20 0cak 2020 tarihinden bu yana şehir şehir, ilçe ilçe, esnaf esnaf gezdiğini hatırlattı.

Akşener, "O dükkanların içinde ne hayaller, ne hayatlar gördüm. Tenceresini kaynatmakta zorluk çeken kadınlar gördüm. Köylerin üretimden çıktığını, ilçe merkezinde oturan çocuğuna köyden gıda gönderemediğini gördüm. Açlığın başladığı bu ülkeyi gördüm. Siftahsız dükkanlar gördüm. Yardımcısını işten çıkarmak zorunda kalıp ağlayan esnaf gördüm." dedi.

Besicilerin "Hayvanlarıma oruç tutmayı öğretiyorum" dediğini aktaran Akşener, "Bu ne demek biliyor musunuz? Bu hayvanlara yem verme konusunda aciz kalmak demek. Bu sesi kim duyuracak, elbette biz duyuracağız." şeklinde konuştu.

"Ağalar çok bozuluyor" diyen Akşener, "Her gittiğim dükkana önceden konuşlanan yandaş medyanın mensupları o gezilerin her birine tiyatro dediler. Ama vatandaşın çektiği çile tiyatro değildi." ifadelerini kullandı.

“BİR TEK DERDİM VAR”

Esnaf dükkanlarında müşterilerin velinimet olduğunu dile getiren Akşener, "Ama çok uzun zamandır bu kutuplaştırma ve bizi birbirimize düşman etme siyaseti neticesinde, sizin dertleriniz duyulmaz oldu. Seçmen velinimet olmaktan çıktı. Bir tek derdim var; sizin velinimet olmanız. Siz velinimet olduğunuzda 5 maaş alan haramzade danışmanlar sizin yüzünüze sırıtarak bakamayacak. Çünkü onlar yerinde kalmayacak. Yerde garibanı tekmeleyen o danışmanlar yüzünüze bakıp cıvık cıvık sırıtamayacak. Çünkü yerlerinde kalmayacaklar." açıklamasını yaptı.

Akşener, "Siz ve biz el ele verip, seçmen velinimettir deyip, bu harami düzeni helal oylarınız ile demokrasi ile sandıkta yıkacağız." dedi.

“SAPSARI YÜZLÜ İŞSİZ GENÇLER İŞ İSTİYORLAR”

En düşük emekli maaşının asgari ücret oranına çıkarılması gerektiğini kaydeden Akşener, "Ayıptır, ayıp. Bu zamlar karşısında bir emekli evini geçindirebilir mi? Saraylarda yaşanan o lüks hayatın getirdiği sonuç olarak, 2500 lira ile insanların geçinemeyeceğini bilmeyecek kadar aranızdan uzaklaşmış bir düşünce var." değerlendirmesini yaptı.

Akşener şöyle devam etti:

"Utanmadan 'Türkiye'de aç yok, açık yok, işsiz insan yok' diyorlar. Hadi be oradan. Ben geziyorum, halkın arasındayım. Sapsarı yüzlü, işsiz gençler benden iş istiyor. Akşama sadece makarna pişirmiş anneler benden yardım istiyor. Para istemiyor, çocuğuna, kendine iş istiyor. Dolayısıyla aranızdan çıkıp artık sizi unutanlara ve kurdukları bu harami düzene el ele verip, milletimiz velinimettir deyip bir Osmanlı tokadı atacaksınız ki hepsi attaya gidecek. Bu harami düzeni, kul hakkının dibine varılmış bu düzeni birlikte helal oylarınızla yıkacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlere yönelik tavsiyelerine değinen Akşener, "Yurtdışını gezecekmişsiniz. Siz Türkiye'yi gezemiyorsunuz." dedi.

“ÇALMAYACAĞIM ÇALDIRMAYACAĞIM”

"Haririlerin cebine konan 24 milyar lira var" diyen Akşener, "Günahtır be günahtır. Aile dostunun cebine 24 milyar lira koydu. Sizin paralarınız. Vergilerinizle oluşan 24 milyar lira. Ayıptır, günahtır. 3.5 milyon ailenin elektrikleri kesik. 1.5 milyon insanın doğalgazı kesik. Şimdi enteresan bir şey var. 'Bunları üstlendik, sildik' dense oraya çıkan paranın karşılığı ne oldu biliyor musunuz? Cengiz İnşaat ile Turkcell'in vergi borçlarını sildiler, 1 milyar 225 milyon lira. Gördün mü EYT'li kardeşim? Demek ki para var. Bana 'Sen ne yapacaksın?' diye soruyorlar. Çok basit bir şey söylüyorum. 'Çalmayacağım, çaldırmayacağım, çalanın elini kolunu kıracağım' diyorum. 'Yolsuzluk yapmayacağım, yaptırmayacağım.' diyorum. 'İsraf yapmayacağım, yaptırmayacağım.' diyorum. 'Sizin durumunuz ortadayken tanesi 500 milyon dolarlık 13 tane uçakla gezmeyeceğim, onları satıp sizin cebinize koyacağım.' diyorum." şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’A YÜZÜK GÖNDERMESİ

Parmağındaki yüzüğü çıkararak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göndermede bulunan Akşener, "Ay aziz milletin duy! 'Bu yüzükten başka herhangi bir şeyim olursa bilin ki yanlış işler yapmışım, haram vardır' diyen kendisi. O kadar uzaklaştı ki, size 'yurtdışını gezin' diyor. Bu kadar aranızdan çıkıp gitti. Evlerinizden ne pişiyor farkında değil. O evlerde ne yeniyor farkında değil. Şaka gibi cümleler kuruluyor. Bakın ben sizin gözlerinizde Nebati Bakan gibi ışıltılar göremiyorum. Ateş böceği... Şu şekilde ışıltı yayan bir bakanımız var. Gerçi O'na çok acıyorum. Yakın zamanda paket." dedi.

Besicilerin, tarımın, çiftçinin, kadınların, emeklilerin, gençlerin zorda olduğunu kaydeden Akeşener, "Hani biz uçacaktık. Hani 2017'de bu ucube sistem için gezerlerken hepinizin içine paralar girecekti. Hani ayaklardaki prangalar çıkacaktı." ifadelerini kullandı.

“ÜLKEYİ BU UCUBE SİSTEMDEN ÇIKARACAĞIZ”

"Başbakan Akşener" sloganları üzerine İYİ Parti lideri şunları söyledi:

"Bak buna da çok uyuz oluyorlar. Çünkü, "Biz başbakanlığı kaldırdık. Bunlar getirecek" diyorlar. Evet getireceğiz. Bu ülkeyi bu ucube sistemden çıkaracağız. Sizin iradenizle, kadınlarla, çiftçilerle, besicilerle, sanayicilerle, hakkı yenmiş işsiz gençlerle ve en önemlisi Türkiye'nin neredeyse 3'te 2'sinin asgari ücrete mahkum edildiği çalışanlarımız ile bu ucube sistemi değiştireceğiz. Bu tek ama saltanatına son vereceğiz"

[old_news_related_template title="Uysal, Akşener ve Davutoğlu'nu ziyaret etti" desc="Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu makamlarında ziyaret etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/20/iecrop/uysallll_16_9_1650470331.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/uysal-aksener-ve-davutoglunu-ziyaret-etti-7086768/"]

[old_news_related_template title="Akşener'den Mansur Yavaş'ın adaylığıyla ilgili çarpıcı açıklama" desc="İYİ Parti lideri Meral Akşener, son günlerde gündemde olan Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruya, 'Ben Sayın Mansur Yavaş’ın adının anılmasından gurur duyarım çünkü belediye seçimlerinde ittifakın adayıydı. İyi hizmet yapmasından, popülerliğinden isminin anılmasından onur duyarız. Eğer Cumhur İttifakı merak ediyorsa hemen seçim kararı alsınlar 13. cumhurbaşkanı kim olacak öğrensinler. Yüreğiniz yetiyorsa getirin sandığı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/16/iecrop/aksener-depo-1_16_9_1614116591_16_9_1619983446_16_9_1650134364.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksenerden-mansur-yavasin-adayligiyla-ilgili-carpici-aciklama-7079358/"]