İYİ Parti lideri Meral Akşener, KRT TV'de katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

“Cumhur İttifakı çok merak ediyor bizim adayımızı” diyen Akşener, daha önceki “Fitne çıkarmak için yapıyorlar” açıklamasının hatırlatılması üzerine, “Seçim yasasının bile benzer bir amaçla geçtiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener, "Cumhur İttifakı'nın adayı eğer Sayın Erdoğan ise, (bunu Erdoğan'ın ağzından duymadım sadece Bahçeli söylüyor) Erdoğan ve arkadaşları, bu adayı çok merak ediyorlarsa, rakibini merak ediyor ise derhal bir seçim kararı alsınlar, hemen biz de açıklayalım. Ondan sonra Sayın Erdoğan rakibini tanımış olsun" ifadelerini kullandı.

6’li masada cumhurbaşkanı adaylığının konuşulmadığını belirten Akşener, “Bunu hiç konuşmadık. Sadece nasıl bir tutum almamız gerektiğini paylaştık. Onun dışında bir şey konuşmadık" dedi.

YAVAŞ'IN ADAYLIĞIYLA İLGİLİ İDDİALARA YANIT VERDİ

Mansur Yavaş'ın adaylığı konusundaki iddialara yanıt veren Akşener, şunları söyledi;

*Çıkan isimler açısından hadiseye bakıldığı zaman Ben Sayın Mansur Yavaş'ın isminin söylenmesinden ancak gurur duyarım çünkü Millet İttifakı’nın bir belediye başkanının popüler olması gerçekten gurur verici bir durumdur.

*Sayın Yavaş, hem CHP’den seçilmiş bir kişi, hem de İYİ Parti’nin de aleni desteklediği ittifak çerçevesindeki bir kişi. Dolayısıyla iyi hizmet yapmasından, popülerliğinden, isminin güzel anılmasından ancak gurur duyarız.

*Bizim o sistemin içerisinde, anılan diğer isimler de dahil olmak üzere bir fitneye, bizi birbirimize düşürmeye kesinlikle sebep olmaz.

*Merak eden Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı’na önerim hemen bir seçim kararı alın, 13. cumhurbaşkanının kim olacağını görün. Boy ölçüsünü almanın yolu sandıktır. Yüreğiniz yetiyorsa getirin sandığı, ondan sonra bu millet kimin boyunu nasıl ölçüyormuş görelim.

ALP EMEÇ’İN TUTUKLANMASI

20 yaşındaki gençlik kolları üyesi Alp Emeç’in, Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına neden olan atasözünü sosyal medya hesabından paylaştığı için 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklanmasına tepki gösteren Akşener, şu ifadeleri kullandı;

Şu anda arkadaşlarımız takip ediyor. Annesiyle iletişimdeyiz. Bütün avukat arkadaşlarımız hepsi beraber takip ediyor. Ben de bizzat takip ediyorum. Bu kadar olmaz artık! Sayın Erdoğan’ın şöyle bir durumu oluştu.

Hem cumhurbaşkanı. ‘Cız’ deseniz ‘çat’ yapılıyor. Aynı zamanda kendisi AKP’nin genel başkanı. Her AKP grup toplantısında hepimize canının istediğini söylüyor. Biz kendisine karşı bir cümle sarf ettiğimiz zaman cumhurbaşkanı şapkası devreye giriyor. İşte 16 Nisan 2017. O zamanlar partimiz yoktu.

*Gerçekten samimiyetle bütün arkadaşlarımız nasıl çalıştık biz. Bugünleri anlattık, anlattık. Maalesef sonuç farklı oldu. 4 senedir bu ucube sistemle beraberiz.

*Düşe düşe 20 yaşındaki bir gence düştünüz. Bu nasıl bir şeydir? Nasıl hapse attırıyorsunuz? Nasıl tutuklu halde tutuyorsunuz? Günahtır ya. Mübarek Ramazan günü günahtır.

*Böyle bir sistemin içinde hem AKP Genel Başkanı, hem cumhurbaşkanı, bütün bunları bir araya koyduğunuzda ister sivil muhalefet, ister bizim gibi siyasi muhalefet, insanlar derdini espriyle bile söyleyemiyor. Böyle bir şey olmaz. Bu ikili sistemi Türkiye taşıyamaz.

"İŞTE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI HİKAYESİNİN SONU"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddit Nebati'nin ‘Açım’ diyen vatandaşa ‘Sabredin gelecek Aralık’a kadar' dediğini de hatırlatan Akşener, "İhtiyacı olan herhangi bir konuda fikrini söylemeye kalkışana ya nankör, ya terörist ya hain deniyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır. İşte Türk tipi, partili cumhurbaşkanlığı hikayesinin sonu. En son 20 yaşında gencecik birisi, bir Tweet atmış. Daha sonra silmiş. Bu nedir yahu? Anlamam mümkün değil" dedi.

Akşener, kendisine edilen hakaretler ve evinin basılmasını mahkemeye taşıdığını ancak hiçbir sonuç alınamadığını da hatırlattı.

"HEPİMİZ HAKLI ÇIKTIK"

İYİ Parti lideri Akşener, "16 Nisan 2017’yi hatırlarsak eğer hepimiz haklı çıktık. O gün o referandumda ‘Yapmayın, bu yanlıştır’ denilen her türlü gerekçe, bizlerin söylediği haklı çıktı" diyerek sözlerini tamamladı.

SOYLU'NUN BÜYÜKELÇİ İDDİASINA YANIT VERDİ

“6’lı masanın yayımladığı bildiri yabancı büyükelçiye kontrol ettirildi” iddiasına sert çıkan Akşener, "Hangi büyükelçilikmiş? Sayın Soylu’nun ciddiyet konusuyla uzaktan yakından alakası yok. Sayın Soylu çok tümtıraklı laflar ederek iftira mahiyetinde sözlerde bulunur, sonra onu hiç kendisi yapmamış gibi kulağının üstüne yatar gider. Hangi büyükelçilik olduğunu flu bırakmış. Yalan olduğu oradan belli. Sayın Erdoğan da bu bilgileri Sayın Soylu’dan aldıysa bunun üstüne dikildi" ifadelerini kullandı.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

Seçim yasası için “Bu kanunun geçiş meselesi bizim aramıza fitne koymak” diyen Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun "İttifak içinde ittifaklar olabilir" sözlerini de değerlendirdi. Akşener, şöyle konuştu:

*Temel beyin ittifakın içinde ittifak dediği, çemberin içinde siyasi partiler ayrı ayrı da girebilir. 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda herhangi bir problem yok onu destekleyeceğiz' diyor. Ama oy maksimizasyonu açısından da ‘Biz ittifaktan kopmadan birliktelik yapabiliriz’ diyor.

*Bunun anlamı, bir siyasi partinin listelerinden hepsinin seçime girmesi anlamını taşıyor. Temel beyin söylediği bu. Bu rasyonel bir düşünce tarzı. (Bu altılı masanın dağılması) değil. Bu bir fikir uçuşturma.

*Soru şu; cumhurbaşkanlığını almalıyız. İkincisi de parlamentoda da çoğunluğu almalıyız. Parlamentodaki çoğunluğu altımız da destekleyeceğiz. Ben cumhurbaşkanı adayı olmadığını niye açıkladım? Burada, beni hem seçmen, hem millet hem de altılı masadaki arkadaşlarımız önyargısız dinlesin diye.

*24 Haziran 2018’den bir tecrübem var. Birden fazla adayla çıkıldığı zaman birbirinizle rekabet ediyorsunuz. Bu doğru değil. 31 Mart’ta yan yana gelişimizin sonuçlarını görünce ben önceden ilan ettim. Başbakanlığa talibim sözüm hala geçerli. O masadan bir tek adayın çıkması lazım.

İYİ PARTİ'DE 'A TAKIMI'NDAKİ DEĞİŞİMİN NEDENİNİ AÇIKLADI

İYİ Parti’de 'A takımının' değişmesiyle ilgili konuşan Akşener, şunları söyledi:

*Bizimkisi değişim değil. Kavramsal bir iş değil. 27 aydır geziyorum. 1,5 yıldır da gençlerle çalışıyorum. Gençlerle çalışmamım sebebi şu; biz esnaf dükkanına gidiyoruz. Herkesi görüyorum.

*Fakat gençlere ulaşamıyoruz bir türlü. Onlarla sohbet etme fırsatı bulamıyorum. Ne yer, ne içer, neye ağlar, neye üzülür, neye öfkelenir, nasıl aşık olur bilmiyoruz. Esasında ben 1,5 yıldır gençlerle çalışıyorum. Kamuoyunun bilgisi dışında. Cep telefonu veya başka bir şey yok. Zoom üzerinden uzun bir zaman çalıştık. Tersine mentörlük. Ben sordum onlar cevap verdi. Ben onlardan öğreniyorum. Bu bir noktaya geldi. Bir bilgi birikimi oluştu.

*‘Değişiklik’ denilen hikayeye gelince; teşkilatlarımızla, bizim partimizin bu gençleri tam bir uyum içerisinde çalışmasının, sahadaki pratiğe dökülmesinin yolu olarak, genel başkan yardımcılıklarını üzerime aldım. Yerine birini atamak değil. Her iki arkadaşımız da işlerinde çok başarılıydı.

*Berna Sukas da, Koray Aydın da başarılı arkadaşlarımızdı. Şimdi seçime bir yıl kalmış. Ayrı ayrı yürünen bu sistemi, üst üste et tırnak haline getirip saha pratiği için bir araya getirdik. Kadınları kapı zili çalacak bir hale getiriyoruz.

*Sibel hanım bizim kadınlara dair kooperatifler oluşturdu, inanılmaz güzel işler yaptı. Bu yanı devam edecek o işin ama bir de kapı zili çalarak gezilmesi gereken alanlar var. Ben ana kademedeki gençlik ve kadını Türkiye’nin her yerinde sahada çalıştırmak istiyorum. Onu yaptık. Yoksa kavramsal bir değişiklik söz konusu değil.

[old_news_related_template title="Mansur Yavaş'dan Melih Gökçek'e sert gönderme" desc="ABB Meclisi'nde 2021 yılına ait faaliyet raporunun sunumu sırasında Gökçek dönemine ilişkin eleştirilerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş,'25 yıllık belediyecilik arkasından Ankara halkına çıkıp sorduğunuz zaman Gökçek döneminin eserlerinden aklınızda ne kaldı deseniz, bir numaralı AnkaPark, ikincisi de bu arkadaşlar... Parsel parsel... İki kitap dolusu Ankara halkından kimleri zengin ettiğinin öyküsü var' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/16/iecrop/1dbae574-c19a-4e27-b330-d8f2b1904b8c_16_9_1650106354.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/mansur-yavasdan-melih-gokceke-sert-gonderme-7078589/"]