Şanlıurfa’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, coşkulu kalabalık tarafından oluşturulan yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Siverek ilçesine geldi.

Akşener, burada bölgenin önde gelen aşiretlerinden olan ve uzun yıllar DYP’de milletvekilliği yapan Bucak aşireti lideri Sedat Edip Bucak’ı ziyaret etti. Görüşmede İYİ partinin kurmayları da yer aldı.



2023 seçimleri için geri sayım başlarken Güneydoğu turlarına ağırlık veren Meral Akşener’in Bucak aşiretine yaptığı sürpriz ziyaret sonrasında taraflar bir açıklamada bulunmadı. Siyasi kulislerde ziyaretin büyük önem taşıdığı ve Bucak aşiretinin önümüzdeki süreçte İYİ partiye destek verebileceği ileri sürüldü.

Sedat Bucak’a yapılan ziyaretin ardından İYİ Parti Genel Merkezinden ani bir istifa haberi geldi. Parti Genel Merkezinde danışmanlık görevinde bulunan Mahmut Cevheri’nin partisiyle yollarını ayırdığı öğrenildi.

Cevheri, “8 ay önce görev aldığım İYİ Partiden bugün itibariyle fikir ayrılığı nedeniyle istifa etmiş bulunmaktayım” dedi.

Daha önce de İYİ parti kurucuları arasında yer alan eski Devlet Bakanı Necmettin Cevheri'nin oğlu eski Adana Milletvekili Cevher Cevheri de İYİ Partiden istifa etmişti.

[old_news_related_template title="Üniversite öğrencisi: Ülkeyi bu durumdan kurtarmak bizim görevimiz" desc="İYİ Parti lideri Akşener'e dert yanan üniversite öğrencisi, “Arkadaşlarımızın çoğu yurt dışına gitmek istiyor, bu ülkeden kaçmak istiyor. Ben kendimi 5 yıl sonra yurt dışında görmek istemiyorum. Bu ülkeyi evet bu duruma bizler getirmedik ama bu durumdan kurtarmak bizim kesinlikle görevimiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/02/iecrop/aksener-2_16_9_1662147578.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/universite-ogrencisi-ulkeyi-bu-durumdan-kurtarmak-bizim-gorevimiz-7343716/"]

[old_news_related_template title="1 milyon 146 bin liralık elektrik faturasıyla Akşener'in yolunu kesti" desc="Şanlıurfa'ya ziyareti sırasında İYİ Parti lideri Akşener'in yolunu kesen bir çiftçi  1 milyon 146 bin liralık elektrik faturasını gösterdi. Çiftçi, Akşener'e 'Devletin bize madalya takması lazım. Biz hazine arazisi, devlet arazisi işletiyoruz. Bize gelen faturalar 1 milyonu aşkın. İstediğimiz 2 şey var; Atatürk Barajı'nı tamamen tam kapasiteli çalıştırın. İkincisi de üretimde bizi engellemeyin.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/02/iecrop/aksener_16_9_1662122698.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/1-milyon-146-bin-liralik-elektrik-faturasiyla-aksenerin-yolunu-kesti-7343127/"]