Başkent'te, Çankaya ve Mamak ilçelerinde bulunan cemevi ile Alevi dernek ve vakıflarına saldırı yapıldıktan sonra 3 şüpheli polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan şüpheliler Ahmet Ozan K., Ç.C.B. ve B.G. emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edildi. Mahkemede saldırıları gerçekleştirdiği tespit edilen Ahmet Ozan K. tutuklanırken Ç.C.B. ve B.G. ev hapsi ile adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

45 DAKİKADA 3 SALDIRI

Ankara'da geçtiğimiz cumartesi günü 45 dakika içinde 3 cemevine saldırı düzenlenmişti. Aracıyla Eskişehir’e kaçmak isteyen saldırgan Ahmet Ozan K, Ankara’ya 70 kilometre uzaklıkta yolda yakalanmıştı. İzmir'de yaşayan ailesinin, saldırgan Ahmet Ozan K. ile ilgili polise giderek 'kayıp' başvurusunda bulunduğu da ortaya çıkmıştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, bugün yaptığı açıklamada cemevlerine yönelik saldırılarla ilgili, "Olayın gerçekleşme süresi oldukça kısa, buradan da bunun planlandığı anlaşılıyor. 3 kişi gözaltına alındı, soruşturma devam ediyor. İrtibatları ile ilgili bazı örgüt bağlantıları da var" açıklamasını yapmıştı.

Ankara'da cemevlerine saldırı soruşturmasında gözaltına alınan ve savcılığa sevk edilen 3 şüpheliden Ahmet Ozan K. tutuklanırken diğer 2 şüpheli ev hapsi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Ahmet Ozan K.'nın da ifadesi ortaya çıktı.

[old_news_related_template title="İmamoğlu: Cemevleri ibadethanedir! Nokta" desc="İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Pendik’teki Cemevi’nde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Cemevlerinin Alevilerin ibadethanesi olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, “Umut ederiz ki; bu ülkenin ve bu şehrin 85 milyon insanı, 16 milyon hemşehrisi, çocuklarıyla birlikte, gençleriyle birlikte güzel bir geleceğe ulaşsın' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/02/iecrop/imamog_16_9_1659467642.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/imamoglu-cemevleri-ibadethaneleridir-nokta-7284987/"]

[old_news_related_template title="Soylu'dan cemevine saldırı açıklaması: Planlı provokasyon en ağır şekilde cezalandırılacak" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki 3 cemevine yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın derinleştirildiğini ve 1 kişinin daha gözaltına alındığını belirtti. Soylu, 'Eski Türkiye'nin ayak izlerine rastlanılmıştır. Elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu 'planlı provokasyon' en ağır şekilde cezalandırılacaktır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/01/iecrop/soylu_16_9_1659363147.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/soyludan-cemevine-saldiri-aciklamasi-planli-provokasyon-en-agir-sekilde-cezalandirilacak-7282626/"]