Kastamonu’da vatandaşların yüzde 81,8’inin aşılanmasına rağmen, bir vaka sayıları yükselişe geçti. Omicron varyantının ortayı çıkması sonrasında vaka sayılarının yükseldiği Kastamonu’da, tedbirler arttırıldı. Kentte yaşayan vatandaşlar ise, insanların birçoğunun tedbirlere uymadığını ve bu sebeple vaka sayılarının yükseldiği söyledi.

"SON OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Sürekli yeni varyantların ortaya çıkmasının endişelendirdiğini söyleyen üniversite öğrencisi Zeynep Kaçarlar, “Şu anda zaten dünya genelinde birçok varyanttan bahsediliyor, Delta, Omicron gibi varyantların sonu olmayacağını düşünüyorum. Bu nedenle bu şekilde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor, sosyal mesafe ve hijyen gibi tedbirleri almamız gerekiyor” dedi.

"DENETİMLER YETERSİZ"

Ahmet Baydemir isimli vatandaş ise denetimleri yetersiz bulduğunu söyleyerek, “En çok da korunmaya ihtiyacımız var ama buradaki vatandaşların yüzde 60’ı kurallara uymuyor. Bizim burada belediye ve polisler kahveleri denetlemiyor, git Kuzeykent’e bütün öğrenciler kafelerde. Bir de bazı arkadaşlarımız, ’Müslüman aşısı Türkovac aşısı çıktı, ondan vurulacağız’ diyorlar. Türkovac aşısı çıkmış, ben de Türkovac aşısını olacağım ama bizim bazı diğer aşılardan olmayan kardeşlerimiz Türkovac aşısı olacağız diyorlar, bu da aşı olmayanlar için iyi bir fikir” diye konuştu.

MASKEYE DİKKAT ÇEKTİ

Kastamonu’da Omicron varyantının görülmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Mahmut İslamoğlu da, kapanmanın söz konusu olmayacağını düşündüğünü belirterek, “Vatandaşlarımız bu konuda dikkat etmiyor. Son 2 aydır sokaklarda maskesiz gezen insanları görüyoruz. Vatandaşın dikkat etmemesinden dolayı kaynaklanan bir durum. Ben kapanmanın söz konusu olacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

“KAPANMA OLMAMASI İÇİN NE GEREKİRSE YAPARIZ”

Kapanmayı tehlike olarak gördüğünü söyleyen Muhammet Yılmaz ise “Kız kardeşlerim uzaktan eğitim şeklinde öğrenim görüyor. Ama herhangi bir durumda kapanma söz konusu olursa tehlikeli. Gerekirse aşı ve diğer tedbirler olsun ne denilirse yapmaya hazırız. Eğer ki güvenilir bir aşı ise tüm Türkiye’nin Türkovac aşısını yapmasını öneririm. 3’üncü aşıyı vurma imkanım olursa Türkovac aşısını vurulurum. Ben şu anda Biontech oldum, Türkovac aşısını da vurdururum. Bu herkes için önemli bir şey. Türkiye’nin aşısı ola Türkovac’a güveniyorum, zaten Sağlık Bakanı da vuruldu. Gidip bizzat kendim Türkovac aşısını vurdururum” dedi.

“VÜCUDUMA FARKLI AŞILARIN GİRMESİNİ İSTEMİYORUM”

Vücuduna farklı aşıların girmesini ve farklı aşılar olmak istemediğini dile getiren üniversite öğrencisi Özlem Delibaş da, şunları kaydetti:

“Ben iki doz Biontech aşısı vuruldum. Biontech aşısının faydasını gördüm. Bence etkili oldu. O dönemde Türkovac aşısı çıkmamıştı. Farklı aşıları olmak ve vücuduma farklı aşıların girmesini istemiyorum. Biontech olduysam Biontech ile ilerlemek istiyorum, Sinovac olduysam Sinovac ile ilerlemek isterdim ya da Türkovac aşısı olsaydım Türkovac aşısı ile ilerlemek isterdim. Türkovac aşısının yapımı ile ilgili büyük bir çaba sarf edildi ama sanırım Türkovac aşısı olmak istemezdim.” İHA

[old_news_related_template title="Bilim insanlarından Omicron uyarısı: Bu maskeler işe yaramıyor" desc="ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal, bilim insanları ve doktorların maske uyarılarını değiştirdiğine dikkat çekerek Omicron varyantına karşı koruma sağlayan maskeleri sıraladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/06/iecrop/omicron-retuers_16_9_1641466452.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bilim-insanlarindan-omicron-uyarisi-bu-maskeler-ise-yaramiyor-6871242/"]

[old_news_related_template title="Güncel corona verileri açıklandı! Günlük vaka sayısında rekor" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 5 Ocak 2022 Çarşamba gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 143 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise rekor yaşandı. Omicron varyantına dikkat çeken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Hastaneye gittiğinizde lütfen dikkatli olun' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/05/iecrop/balikesir_16_9_1641391660.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/guncel-corona-verileri-aciklandi-gunluk-vaka-sayisinda-rekor-6869642/"]