İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, 'Millet Bahçesi' olarak düzenlenecek Atatürk Havalimanı'nda fetih şöleni gerçekleştirildi. Etkinliğe Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı.

Fetih şöleni için Atatürk Havalimanı'nın üzerinde "İstanbul'un Fethi'nin 569. Yıldönümü Kutlamaları" ve "Millet Bahçesi ilk fidan dikim töreni" kutlamaları yazan dev platformlar kuruldu.

Kutlamalara katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen çok sayıda vatandaş, oluşturulan kontrol noktalarından geçerek alanı doldurdu.



Şölen alanının birçok noktasına büyük Türk bayrakları ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterleri asıldı.

Mehteran konseriyle başlayan ve Türk Yıldızları gösterisiyle devam eden organizasyonda Yücel Arzen de bir konser verdi. Konserde vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla seslendirilen türkülere ve ezgilere eşlik etti.

Kutlamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kendilerine eşlik eden çocuklarla birlikte ilk fidanı dikti.

İMAMOĞLU DAVET EDİLMEDİ

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen İstanbul’un Fethinin 569. yıl dönümü etkinliğine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmedi.

Havalimanı’nın “Millet Bahçesi” olarak düzenlenecek olan kısmına fidan dikimi de yapılan etkinliğe ayrıca, havalimanının yer aldığı Bakırköy Belediyesi de dahil olmak üzere İstanbul’daki hiçbir CHP’li ilçe belediye başkanının da davet edilmediği öğrenildi.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ İLE GETİRİLDİLER

Tören alanına özel firmaların otobüsleriyle çok sayıda insan taşındı. Belediye araçlarıyla da diğer illerden vatandaşların getirildiği öğrenildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı çalışanları da etkinlik alanına toplu halde katılım gösterdi.

[old_news_related_template title="İPA raporu yayınlandı: Atatürk Havalimanı'nın kapatılması İstanbul'a zarar verecek" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Planlama Ajansı (İPA), “Hava Ulaşımın Geleceği ve İstanbul Havalimanları Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda, Atatürk Havalimanı’nın faaliyetlerine devam edecek şekilde planlamaya dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekilerek, limanın kapatılmasının İstanbul’a zarar vereceği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/29/iecrop/havalimani_16_9_1653813085.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ipa-raporu-yayinlandi-ataturk-havalimaninin-kapatilmasi-istanbula-zarar-verecek-7162499/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan’dan 'kaçacak' iddiasına yanıt: Kimin kaçacağını hep birlikte göreceğiz" desc="Kamuoyunun tepkisine rağmen imar planı değiştirilerek ve pistleri kırılarak millet bahçesine dönüştürülecek olan Atatürk Havalimanı'nda bugün fidan dikme töreni yapıldı. Törende konuşan Erdoğan, 'Kaçacak' iddialarına yanıt vererek, 'Kimin kaçacağını hep birlikte göreceğiz' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/29/iecrop/erddd1_20577599_16_9_1653839936.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogandan-kacacak-iddiasina-yanit-kimin-kacacagini-hep-birlikte-gorecegiz-7163085/"]

[old_news_related_template title="Bahçeli: Atatürk Havalimanı’nda israf yoktur" desc="Millet bahçesine dönüştürülecek olan Atatürk Havalimanı'ndaki fidan dikim töreninde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, 'Atatürk Havalimanı’nda israf yoktur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/29/iecrop/bah_16_9_1653837124.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bahceli-ataturk-havalimaninda-israf-yoktur-7163013/"]