Bakan Bozdağ ile Elitaş, Aydın, Doğan, Ceylan ve Yetkin, avukatları Hüseyin Aydın aracılığıyla Başbuğ'un, "hakaret" suçundan yargılandığı Ankara 75. Asliye Ceza Mahkemesi'ne ve Çiçek'in "iftira" suçundan yargılandığı Ankara 73. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dilekçe gönderdi.

Her iki dilekçede de Başbuğ ve Çiçek'in savcılık ve mahkeme huzurundaki ifade işlemlerinde, dava konusu ithamların muhatabının Bozdağ ve diğer müştekiler olmadığını belirttikleri, bu sebeple şikayetten vazgeçme kararı alındığı ifade edildi.

Başbuğ ve Çiçek hakkındaki davaların görülmesine, belirtilen mahkemelerde devam ediliyor.

DAVALARIN GEÇMİŞİ

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 2020'de katıldığı bir televizyon programında, 2009'daki bir kanun değişikliğinin, FETÖ'nün direktifiyle hazırlandığını ileri sürmüş, Çiçek de bazı iddialarda bulunmuştu.

Bunun üzerine Bozdağ ile 5 AKP Milletvekili adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, Başbuğ ve Çiçek hakkında dava açılmıştı. AA

[old_news_related_template title="Bahtiyar Paşa suikastı davasında İlker Başbuğ ve Hasan Kundakçı dinlenecek" desc="1993 yılında suikasta uğrayan Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın davasında yeni gelişme... Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı o dönem İl Jandarma Komutanı olan Albay Eşref Hatipoğlu’na verilen beraat kararına bozma talebinde bulundu. Hatipoğlu, iki gün önce hayatını kaybetti. Sanıklardan Kurmay Albay Tünay Yanardağ da 2015 yılında vefat etti. Başsavcılık, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile eski Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Hasan Kundakçı'nın tanık olarak dinlenmesini istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/09/iecrop/spot-sablon_16_9_1660028035.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bahtiyar-pasa-suikasti-davasinda-yargitay-bozma-talep-etti-7296702/"]