Bakan ve bürokratların “Cumhurbaşkanımız talimat verdi” ile başlayan cümleleri şaşkınlık yaratıyor. Yangına, depreme, sele, teröre müdahalenin “Saray talimatı”yla yapılması, “Ülke ne günlere kaldı” dedirtti. Hamilelik izni ve balıkçıya kredi verilmesi bile Cumhurbaşkanı’na bağlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Kamu çalışanı tüm hanımların hamilelik izni Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 8 hafta uzatıldı” dedi. Son olarak da Kızılay Başkanı Kerem Kınık Düzce depremi sonrası vatandaşlara Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile yardım yapıldığını söyledi. İzmir depreminin ardından Çevre Bakanı Murat Kurum da aynı sözleri kullanmıştı... Talimatla iş yaptıklarını şu ismler de dile getirmişti:

CHP’DEN SERT ELEŞTİRİ GELDİ

Tarım Bakanı Vahit Kirişçi: Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla politika faizi olan yüzde 13,5 üzerinden balıkçı kardeşlerimize işletme kredisi kullandırılacak.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi’nin yolları, bakanlığımızın yol ağına alındı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: İstanbul Balıklı Rum Hastanesi’nde çıkan yangın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kontrol altına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 164 yerli ve milli bot, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza ve deniz polisimize kazandırıldı.

Sanayi Bakanı Mustafa Varank: Ergene’deki kirliliği azaltmak için Cumhurbaşkanımızın talimatıyla proje yürütüyoruz.

DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba iktidara bu konuda yüklendi, “Yangın olur, ‘Cumhurbaşkanımız talimat verdi’, Deprem olur ‘Cumhurbaşkanımız talimat verdi’, sel olur ‘Cumhurbaşkanımız talimat verdi’ Afet durumunda bile hamaset yapılacak kadar devletin çivisi çıktı. Erdoğan talimat vermezse gereğini yapmayacak mısınız” diye sordu.

[old_news_related_template title="305 çocuğa 'Cumhurbaşkanına hakaretten' dava" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 2014 yılından itibaren çocuklara karşı Cumhurbaşkanına hakaretten açılan davaların sayısını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/15/iecrop/shutterstock_86474341_16_9_1668505402.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/305-cocuga-cumhurbaskanina-hakaretten-dava-7480782/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın sildiği Twitter mesajını bakan açıkladı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaştıktan dakikalar sonra sildiği Twitter mesajına ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/24/iecrop/twt_16_9_1669301589.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdoganin-sildigi-twiti-bakan-acikladi-7499106/"]