Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü, açık havada film gösterimleri yapmak istemiş, bunun için dilekçe vermiş ancak üç film okul yönetimi tarafından gerekçe gösterilmeden yasaklanmıştı. Kulüp ilk duyuruyu 12 Temmuz'da yapmıştı.

KULÜPLER DESTEK ÇIKTI

Boğaziçi Üniversitesi kulüpleri ise sinema kulübüne destek çıktı ve yasaklanan üç filmden birini bugün üniversitede göstermek istediler. Fakat Rektör Prof. Dr. Naci İnci'nin imzasıyla etkinlik kuralları ihlal edildiği gerekçesiyle gösterim yine yasaklandı.

BİR AY SÜREYLE KAPATIP YÖNETİMİ GÖREVDEN ALDI

Rektör İnci bununla da kalmayıp sinema kulübünü bir ay süreyle kapatırken, kulüp yönetim kurulunu da görevden aldı.

Sinema kulübünün sosyal medya hesabından şu paylaşım yapıldı:

"Gerekçe gösterilmeden sansürlenen 3 açık hava gösterimimizden birini Boğaziçi Üniversitesi Kulüpleri olarak bugün gerçekleştireceğimizi duyurmuştuk.

Bunun üzerine bu sabah üniversitemizin kayyum yönetimi tarafından kulübümüze gönderilen belgede etkinlik düzenleme kurallarını ihlal ettiğimiz gerekçesiyle kulübümüze 1 ay süreyle faaliyet engeli getirildi ve kulüp yönetim kurulumuz görevden alındı.

Bu hukuksuz kararın ve yapılan sansür ve baskının karşısında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz."

[old_news_related_template title="Boğaziçi Üniversitesi'nde dekan istifa etti, rektör kendisini atadı" desc="Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör Melih Bulu döneminde kurulan hukuk fakültesinin dekanı Prof. Dr. Selami Kuran istifa etti. Yerine ise dekan vekili olarak Rektör Prof. Dr. Naci İnci atandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/27/iecrop/sayfa-naci-inci_16_9_1658942925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bogazici-universitesinde-dekan-istifa-etti-rektor-kendisini-atadi-7273827/"]