Bursa'da depremsellik nedeniyle boşaltılan Memleket Hastanesi'nin tam 3,5 yıldır onarılmayı bekliyor.

"3,5 YIL OLDU HALA BİTMEDİ"

Bursa’da depreme karşı güçlendirilmesi planlanan ve  sonrasında boşaltılıp Şehir Hastanesi’ne taşınan Memleket Hastanesi, 3,5 yıldır onarılmayı bekliyor. Sağlık Bakanlığı'na hastanenin akıbetini soran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın,  "Bakan lütfedip cevaplamış; 'Tadilat devam ediyor. En yakın zamanda bitireceğiz' diyor. Bu en yakın zaman tam 3,5 yıl oldu, hala bitmedi" diyerek tepkisini dile getirdi.

"HASTANE KAPALI, ATIL DURUMDA"

Asırlık hastane olan Memleket Hastanesi önünde açıklama yapan Aydın, şöyle konuştu;

"Yaklaşık 150 yıllık olan Memleket Hastanesi şuanda kapalı. Atıl durumda. İnsanlar şuan da hastanelerden randevu alamıyor.  Enfeksiyondan ortalık kırılıyor. Buradaki koskoca hastane kapalı. Çürümeye terk edilmiş durumda. Sağlık Bakanı'na soru önergesi vermiştik, Bakan lütfedip cevaplamış. 'Tadilat devam ediyor. En yakın zamanda bitireceğiz' diyor. Bu en yakın zaman tam 3,5 yıl oldu, hala bitmedi."

"ŞEHİR HASTANESİNE KAYNAK AKTARILMAK İÇİN KAPATILAN BU HASTANELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Hastanenin kapalı olması nedeniyle insanların ufacık bir tedavi için şehrin 30 kilometre uzağında ki Şehir Hastanesine yönlendirildiğini belirten Aydın, "Şehrin göbeğinde 150 yıllık bir hastane var. Biran önce açılması gerekiyor.  Sırf Şehir Hastanesine kaynak aktarılmak için kapatılan bu hastanelerin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI YANIT VERDİ

CHP Milletvekili Erkan Aydın'ın soru önergesine Sağlık Bakanlığı'nın cevabı şöyle;

"300 yataklı Bursa Muradiye Memleket Devlet Hastanesinin 25.05.2022 tarihinde proje hizmet ihalesi gerçekleştirilmiş olup, 21.06.2022 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır. İhale usulü Kültür varlıkları ihale yönetmeliğine göre olacaktır.

Proje çalışmalarını takiben mümkün olacak en kısa sürede ihalesi yapılarak inşaata başlanacaktır. Mevcut hastane binasına güçlendirme ve tadilat işlemleri yapıldıktan sonra Kamu Hastanesi olarak faaliyet gösterecektir. Halkın ihtiyacına yönelik sağlık hizmeti verecek şekilde planlama yapılmıştır."

[old_news_related_template title="Doktorlar Bakan Koca'nın kurduğu hastaneye beyaz önlük bırakacak" desc="İstanbul’da hekimler, özel hastanelerde çalışmalarını kısıtlayan ‘Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi’nin önüne beyaz önlüklerini bırakarak protesto edecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/25/medipol.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/doktorlar-bakan-kocanin-kurdugu-hastaneye-beyaz-onluk-birakacak-7535185/"]

[old_news_related_template title="Hastane yöneticisine suç duyurusu: Ayrımcılık yapıyor" desc="İzmir Bayındır Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Çiğdem Çelik’in Birlik Sağlık Sen üyelerine, sendikal ayrımcılık yaparak kendi tuttuğu sendikaya geçmeleri için baskı yaptığı ileri sürüldü. Teklifi kabul etmeyenlerin ise görev yerlerini değiştirmekle suçlanan Çelik hakkında suç duyurusunda bulunuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/12/3.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/hastane-yoneticisine-suc-duyurusu-ayrimcilik-yapiyor-7524237/"]